Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ar zibakciju „Dzīvais Eiropas karogs" Latvijā atzīmē Eiropas dienu

EasyGet.lv, 10.05.2012. 12:59

Ar akciju „Dzīvais Eiropas karogs" 9. maijā Esplanādē tika atzīmēta Eiropas Savienības dzimšanas diena. Astoņus metrus plato un četrpadsmit metru garo karogu veidoja pasākuma apmeklētāji ar 1000 ziliem baloniem un 12 dzelteniem lietussargiem rokās. Pasākumu rīkoja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta informācijas biroju un Dānijas Kultūras institūtu.
Ar zibakciju „Dzīvais Eiropas karogs" Latvijā atzīmē Eiropas dienu

„Dzīvo Eiropas karogu" veidoja gandrīz simts mazu un lielu rīdzinieku. Īpaši aktīvi Eiropas dienas pasākumā iesaistījās Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni. Karoga izveidē piedalījās arī Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Dānijas vēstnieks Latvijā Pērs Karlsens, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vadītājs Māris Graudiņš, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka un Latvijā akreditētie Eiropas Savienības vēstnieki.

Foto no pasākuma: http://www.flickr.com/photos/latvianmfa/7164835416/in/photostream/

Eiropas dienas svinības 9. maijā ieskandināja Eiropas Savienības Dārza svētkus 12. maijā, kas ceturto gadu pēc kārtas notiks Vērmanes dārzā. Šogad pasākuma tēma ir „Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gads". Tā mērķis ir atspoguļot aktīvu novecošanu un paaudžu solidaritāti, kā arī veicināt Latvijas sabiedrībā izpratni par dažādu sabiedrības grupu sadarbību un runāt par iespēju realizēt sevi un ieņemt aktīvu dzīves pozīciju neatkarīgi no vecuma. Svētku moto - „Būsim aktīvi visās paaudzēs! Piedalies!". Plašāka informācija par Eiropas Savienības dārza svētkiem interneta vietnē - http://www.es.gov.lv/eiropa-isuma/eiropas-diena-latvija/2012-gads/es-darza-svetki.

Papildus e-pasti pieejami pēc papildus pieprasījuma: Mārtiņš Vargulis, Martins.Vargulis@hauska.com.

Par Eiropas dienu

1950.gada 9.maijā – piecus gadus pēc II pasaules kara beigām – Francijas ārlietu ministram Robertam Šūmanam radās plāns apvienot Eiropas valstu ogļu un tērauda nozares, lai tā novērstu vēl viena kara iespēju. Šī ideja īstenojās un kļuva par Eiropas Savienības sākumpunktu, tāpēc 9.maiju visā Eiropas Savienībā atzīmē kā Eiropas Dienu.

Pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV