Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sāksies spēles "Gadsimtu pieskārieni Rīgai" otrā kārta

EasyGet.lv, 11.05.2012. 13:20

Biedrība "Cita Rīga" aicina ikvienu interesentu, izmantojot internetu, piedalīties spēlē "Gadsimtu pieskārieni Rīgai", kuras otrā kārta sāksies 18. maijā un ilgs līdz 1. jūnijam, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Spēles pirmā kārta notika no 11. līdz 25. aprīlim, tajā piedalījās ap 100 dalībnieku.
Sāksies spēles "Gadsimtu pieskārieni Rīgai" otrā kārta

Spēle veidota tā, lai dalībnieki atraktīvā formā varētu iepazīt Rīgas vēsturi un kultūru. Spēle tiek īstenota kā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstīts projekts Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Projekts veidots, lai radītu piederības sajūtu pilsētai, izmantojot jautru spēli. Rīga daudzus gadsimtus bijusi pakļauta dažādām varām, katra no tām ir atstājusi savu ietekmi Rīgas arhitektūrā, kultūrā un galvenais cilvēku mentalitātē. Tādēļ nepieciešams "izspēlēt" spēli, kā daudzu gadsimtu gaitā notikusi sabiedrības integrācija, kā izveidojusies šodienas Rīga, kur visi rīdzinieki ir vienlīdzīgi, bet katra etniskā grupa saglabājusi savas iespējas būt atšķirīgai ar savu tradīciju pārmantojamību.

Spēlēs pirmajā kārtā bija jāiziet labirints, jāatmin "liekās" celtnes un jāatrod pareizās, vēl bija dažādi jautājumi par tautībām un viņu atstāto kultūras mantojumu Rīgā. Otrajā spēles kārtā dalībnieki varēs uzzināt par ievērojamiem cilvēkiem, kas Rīgas vārdu nesuši pasaulē, un par viņu izcelsmi.

Ar spēles pirmās daļas uzdevumiem un atbildēm var iepazīties interneta vietnē: www.izzini.lv bez reģistrācijas. Lai piedalītos otrajā kārtā, nepieciešams reģistrēties, rakstot uz e-pastu: sarunas@citariga.lv ar norādi spēlei - "Gadsimtu pieskārieni Rīgai".

Spēlei kopumā būs četras daļas. Trīs neklātienes spēles, izmantojot internetu, un viens klātienes pasākums. Piedalīties var no jebkura spēles posma. Jautājumi ir sagatavoti dažādām vecuma grupām: pirmsskolas vecuma bērniem, skolēniem no 7 līdz 14 gadu vecumam, jauniešiem no 14 līdz 18 gadiem un visiem pārējiem dalībniekiem bez vecuma ierobežojuma.

Foto: Rīgas pils vārti. Foto (c) Sidorenko_Alexey_A

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV