Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Diskutēs par ACTA autortiesību un blakustiesību jautājumiem

EasyGet.lv, 11.05.2012. 14:40 | komentāri (1)

14. maijā plkst. 11:00 Eiropas Savienības mājā, Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, 2. stāva Konferenču zālē, Ekonomikas ministrija un Kultūras ministrija sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā organizē semināru - paneļa diskusiju par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma autortiesību un blakustiesību aspektiem.

Diskusijās līdzās valsts institūciju pārstāvjiem no Kultūras ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Tieslietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas piedalīsies sabiedrībā plaši zināmi nozares eksperti, autortiesību īpašnieki un to interešu pārstāvji kā Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) izpilddirektore Ieva Platpere, mūziķis Kārlis Būmeisters, Zvērinātu advokātu biroja Raidla Lejiņš & Norcous partnere Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Uldis Zariņš, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas eksperts Aivars Kreilis, Pirātu biedrības aktīvists, programmētājs, nolīguma protesta akcijas rīkotājs Danko Aleksejevs, kā arī Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) un SIA „Mikrofona ieraksti" valdes priekšsēdētāja, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības LaIPA valdes locekle Elita Mīlgrāve.

Diskusijas plānota par nolīgumā ietvertiem autortiesību un blakustiesību jautājumiem, t.sk. šo tiesību aizsardzību, tiesību īpašnieku iespējām pieprasīt informāciju par to tiesību pārkāpumiem, kā arī lietotāju tiesībām un pienākumiem.

Semināru vadīs Kultūras ministrijas vadošie eksperti autortiesību un blakustiesību jautājumos Rihards Gulbis un Ilona Tomsone.

Diskusijai būs iespējams sekot līdzi arī interneta tiešraidē Ekonomikas ministrijas, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā mājas lapās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV