Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Cēsu pilsētas svētki „Cēsu stāsti 2012" šogad notiks jūnijā

EasyGet.lv, 15.05.2012. 09:51

Cēsu pilsētas svētki šogad notiks vasaras sākumā no 1. līdz 3.jūnijam, un tiks iedzīvināti ar daudzveidīgiem un krāsainiem Cēsu stāstiem. Trīs dienu garumā Cēsis būs kā atvērta un krāšņa grāmata, kurā skanēs mūzikas, deju un sporta stāsti, vēja pasakas bērniem, tirgotāju teikas un pils un spoku nostāsti visām paaudzēm, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska.
Cēsu pilsētas svētki „Cēsu stāsti 2012" šogad notiks jūnijā

Cēsnieku svētku organizatori allaž centušies saglabāt, gan pilsētai raksturīgo tradicionālo senatnes elpu no gadsimtu bagātības krātuvēm, gan vienlaikus meklējuši ko jaunu un mūsdienīgu. Tāpēc pagājušajā gadā iesākto balto stāstu pilsētai un Vecpilsētas stāstu krājumu, šogad papildinās citi aizraujoši un krāsaini stāsti. Svētkos stāstus varēs redzēt, dzirdēt, izsmaržot, izdejot, izdziedāt un par izgaršot!

Pilsētas svētku muzikālajiem stāstiem piepulcējas - bērnu un jauniešu Dziesmu un deju svētki „Debesis tik zilas ...",Vidzemes Dziesmu svētki, Jaunie stāsti un Cēsu Baznīcu stāsti.

Intelektuāļi īpaši aicināti piedalīties Cēsu pilsetas atklātajā šaha turnīrā, iepazīt Cēsu bibliotēkas unikālo miniatūrgrāmatu kolekciju vai apmeklēt Cēsu muzeja sarūpētos stāstus no senatnes.

Šogad svētkos liels akcents ir likts uz deju, un tāpēc muzikālajā programmā „Dejas stāsti cauri gadsimtiem" skatītājiem būs iespēja sekot līdzi dejām sākot no viduslaikiem līdz pat mūsdienām. Atsevišķa sadaļa paredzēta arī Latvijas ielu deju čempionātam (Street Dance).

Savus stāstus ar garšu ir sagatavojušas arī Cēsu pilsētas kafejnīcu. Speciāli svētkiem veidotas šovprogrammas ar pusdienu maltītes gatavošanu brīvdabā, saldo šokolādes strūklakas atklāšanu gardēžiem, izsmalcinātu saldējumu kokteiļu degustāciju un jauno literātu dzejas un prozas lasījumiem kafejnīcas zaļā āra terasē.

Paredzēts, ka šajās dienās Cēsīs a/s CATA autobusi kursēs izrotāti ar bērnu zīmējumiem par tēmu „Cēsis-mana pilsēta". Bet viesus uz krāšņajiem svētkiem no Rīgas vizinās speciāls vagons, kurā dziesmā un stāsti pasažieriem skanēs līdz pat Cēsīm. Par īpašo sastāvu jāpateicas a/s „Pasažieru vilciens".

Ja gribi noķert vēju, vai redzēt Astaiņu stāstus, pabaidīties Spoku un Kapeņu stāstos vai dzirdēt jaunākās tenkas un pīles Tirgotāju ielā, brauc uz Cēsīm un ieklausies Cēsu stāstos 2012!

Cēsu pilsētas svētkus „Cēsu stāsti 2012" organizē p/a „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" sadarbībā ar Cēsu bērnu un jauniešu centru „Spārni", radošo apvienību „Pulsa efekts", Fonoklubu, Tradicionālās kultūras biedrību „Kaste", Vecpilsētas vēstures pētnieku entuziastu grupu, Cēsu Kultūras centra radošajiem kolektīviem, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru, Cēsu centrālo bibliotēku, a/s „Pasažieru vilciens", a/s CATA, Cēsu kafejnīcām-Province, Allas un Vinetas Kārumlāde, Vendene, Cafe Popular. Bērnu un jauniešu dziesmu un deju svētki notiek ar Amatas, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Raunas, Vecpiebalgas, Priekuļu un Cēsu novadu pašvaldību atbalstu.

Svētkus atbalsta Cēsu novada pašvaldība, A/S Cēsu Alus, SIA „Venden", apdrošināšanas uzņēmums BTA, radio SWH, SIA „Papīrfabrika „Līgatne"", Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, SIA „Skrīveru saldumi", laikraksts Druva, Vidzemes plānošanas reģions, ziedu salons Elīna, ziedu salons Lauma, SIA Royal Canin, SIA Anigma, z/s Kliģēni, uzziņu portāls 1188.

Svētku programmu skatīt www.cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV