Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijā šosezon plīvos 12 Zilie karogi

EasyGet.lv, 15.05.2012. 11:10

Atklājot peldsezonas oficiālo sākumu Latvijā, šodien, 15.maijā plkst. 13:00 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā 101. telpā norisināsies Zilā Karoga un Nacionālā peldvietu kvalitātes sertifikāta 2012. gada Latvijas rezultātu izziņošana, kā arī karogu un sertifikātu pasniegšana pašvaldību un jahtu ostu pārstāvjiem, informē biedrības "Zemes draugi" pārstāvis Jānis Ulme.
Latvijā šosezon plīvos 12 Zilie karogi

Šogad uz Zilo Karogu Latvijā pretendēja Liepājas, Ventspils, Jūrmalas, Rīgas, Engures, Kuldīgas, Jēkabpils, Daugavpils un Saulkrastu pašvaldību peldvietas, kā arī jahtu ostas Liepājā un Pāvilostā.

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no VARAM, ZK Nacionālās žūrijas, kā arī jahtu ostām un pašvaldībām, iepazīstinot arī ar sezonas aktualitātēm gan nacionālā līmenī Zilā Karoga kampaņas ietvaros, gan pašvaldību sagatavotajiem jaunumiem peldvietās.

Zilā Karoga kampaņas norise šī gada tūrisma sezonā solās būt ļoti interesanta. Pirmo reizi, veicot sezonas kontroles un arī sniedzot katram iedzīvotājam iespēju izteikt viedokli, tiks noskaidrota Latvijas labākā peldvieta - ūdens kvalitātes, servisa, informācijas un infrastruktūras aspektos, kā arī atbildīgā un saudzīgā attieksmē pret apkārtējo vidi.

Tāpat arī Zilā Karoga kampaņas ietvaros un sadarbojoties ar starptautisko Baltijas jūras projektu "MARLIN" sezonas gaitā tiks pievērsta liela uzmanība cilvēku radīto atkritumu problēmai Baltijas jūrā un peldvietās - ne tikai Zilā Karoga peldvietās, bet visā Latvijas piekrastē kopumā.

Sezonai noslēdzotie, 13.septembrī ar daudzveidīgu Rīgā viesosies pazīstamā briga "Tre Kronor" un zviedru žurnālists un vides dokumentālo filmu režisors Folke Ryden ar kampaņu "Modinātājzvans Baltijas jūrai".

Zilā Karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās. Latvijā FEE International pārstāv nodibinājums "Vides izglītības fonds".

Foto: Jaunieši jūrā vasaras karstumā. Foto (c) flickr.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV