Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tvīda brauciens Liepājā – jau šajā nedēļas nogalē

EasyGet.lv, 17.05.2012. 11:38

19. maijā Liepājā notiks trešais Tvīda brauciens, kurā aicināts piedalīties jebkura velosipēda īpašnieks.
Tvīda brauciens Liepājā – jau šajā nedēļas nogalē

Atgādinām, ka Latvijā pirmo Tvīda braucienu „Latvijas veclaiku divriteņu klubs" rīkoja 2010. gada maijā tieši Liepājā, kur piedalījās ap 100 dalībnieku. Tvīda brauciens (no angļu valodas „Tweed run") ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

19. maijā Liepājā Tvīda brauciens startēs no Rožu laukuma, kur dalībnieki aicināti pulcēties pulksten 16:30. Brauciena sākums notiks pulksten 17:00 un turpināsies iepriekšējā gadā apgūtajā maršrutā: Rožu laukums - Lielā iela – Graudu iela – Kūrmājas prospekts – Vites iela (Vites ielā paredzēts īpašs brauciena jubilejai veltīts izbrauciens) – Peldu iela – Liepu iela – Kr. Barona iela – Dzintara iela – Rožu iela – Ūliha iela – Jūrmalas iela – Ezera iela – Ganību iela – Kungu iela – Bāriņu iela – K. Zāles laukums – Jūras iela – Promenāde.

Kaut arī Tvīda brauciens ir īpaši orientēts uz veclaicīgajiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Dalībai braucienā nav pilnīgi nekādu nosacījumu, kā arī tas ir bez maksas. Savukārt, ja atliek vairāk laika, tad velosipēdu var aprīkot ar kādu interesantu gaismas efektu, kā arī pats sapucēties „tvīdiski".

Aicināti sarosīties arī visi divriteņu izgatavotāji un pilnveidotāji, jo tie velosipēdi, kas būs interesanti un atraktīvi noformēti, kā arī daiļā dzimumu pārstāvju izvēlētais un pieskaņotais apģērbs tiks īpaši novērtēts un apbalvots.

Ap plkst. 18:00, noslēdzoties braucienam Promenādē, ar tvīda brauciena dalībnieku kopbildi tiks atklāta pasākuma otrā daļa. Fotografēšana trīs gadu garumā nepaliks nepamanīta – dažādas bildes no visiem notiekošajiem braucieniem tiks apkopotas īpaši izveidotā 2013. gada kalendārā.

Visa vakara garumā viesnīcas "Fontaine Royal" pagalmā "Gypsy Camp" norisināsies kopīgā zupas ēšana, kā arī fotografēšanās ar divriteņiem speciāli izveidotā foto salonā, kuru organizēs Hardijs Kulmanis un viņa vadītā Bērnu un jauniešu foto studija. Topošajā kuģniecības muzejā būs unikāla iespēja nofotografēties ar Liepājas Muzeja eksponātu – lielriteni, un tieši šajā vietā ap plkst. 19:00 tiks atklāta izstāde, kā arī notiks grupas „Oranžās brīvdienas" koncerts.

Plkst. 21:00 pasākuma apbalvošanas laikā gaidāms vēl kāds muzikāls pārsteigums – Gospel Unsual (Dānija). Par muzikālo noformējumu pasākuma laikā rūpēsies mūziķis Oleksijs Demčenko un viņa draugi, kā arī publiku izklaidēs DJ.

Braucienu atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, RIMI, Rīgas motormuzejs, biedrība „Radi Vidi Pats", Liepājas Teātris, Liepājas muzejs, CSDD, Rietumu Radio, Reklāmas un zīmogu fabrika, Liene Zīverte, Stīns Lorenss, Jana Pāvila, Oleksijs Demčenko ar draugiem un Gundars Lazdāns.

Foto: Liepājas Tvīda brauciens 2011. Foto (c) Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV