Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Instrumenti un Mārtiņš Rītiņš atklāj Samsung Iedvesmas skrējienu

EasyGet.lv, 29.05.2012. 16:30

Samsung Electronics Baltics aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju iejusties Londonas Olimpisko spēļu lāpas nesēja lomā un piedalīties Samsung Iedvesmas skrējienā Hope Relay. Skrienot vai kā citādi aktīvi veicot vismaz 3 kilometru distanci, ikviens var paveikt labu darbu un palīdzēt audžuģimenēm Latvijas SOS bērnu ciematos. Atzīmējot Iedvesmas skrējiena atklāšanu, grupa Instrumenti 3. jūnijā koncertzālē Palladium sniegs īpašu bezmaksas koncertu.
Instrumenti un Mārtiņš Rītiņš atklāj Samsung Iedvesmas skrējienu

Hope Relay ir starptautiska labdarības akcija, kas norisinās 19 valstīs, tai skaitā Latvijā. Piedalīties Samsung Iedvesmas skrējienā var ikviens, kurš viedtālrunī lejuplādējis bezmaksas aplikāciju Hope Relay un reģistrējis savu dalībnieka profilu. Aktivizējot aplikāciju, par katriem noskrietiem, ar velosipēdu nobrauktiem vai kā citādi aktīvi mērotiem 3 kilometriem Samsung ziedos 1 eiro bērniem, kuri aug Latvijas SOS ciematu audžuģimenēs. Maksimālā vienā dienā mērotā distance var būt 42 km, vidējam ātrumam nepārsniedzot 40 km stundā.

„Samsung aicina iesaistīties Iedvesmas skrējienā aktīva dzīvesveida piekritējus visā pasaulē. Tā ir lieliska iespēja sajust Olimpisko spēļu sportisko, vienojošo gaisotni un īstenot vienu no Olimpiskajām pamatidejām – kopā paveikt labu darbu," skaidro Samsung Electronics Baltics Korporatīvās komunikācijas vadītāja Iveta Bojāre. Samsung Iedvesmas skrējiens šodien atklāts arī Lietuvā un Igaunijā, aicinot palīdzēt SOS bērnu ciematiem visās trijās Baltijas valstīs.

Iedvesmas skrējienu ieskandinās grupa Instrumenti

Samsung Iedvesmas skrējienu atbalsta daudzas sabiedrību iedvesmojošas personības, tajā skaitā grupa Instrumenti, kas jau šo svētdien, 3. jūnijā, koncertzālē Palladium sniegs īpašu koncertu. Instrumenti ne tikai priecēs ar lielisku mūziku, bet arī veidos savu Iedvesmas skrējiena komandu, kurā iesaistīties varēs ikviens grupas fans un skrējiena dalībnieks. Ieeja koncertā būs bez maksas, uzrādot tālrunī lejuplādētu Hope Relay skrējiena aplikāciju. Vietu skaits Palladium ir ierobežots, taču koncertu varēs skatīties arī uz lielā ekrāna ārpus koncertzāles, jo pasākuma norises laikā Pērses ielā būs slēgta satiksme.

„Iedvesmas skrējiens apvieno divas lieliskas lietas – aktīvu dzīvesveidu un labdarību. Skrienot un sportojot, mēs daram labu savai veselībai. Kāpēc vienlaikus nedarīt labu citiem? Skrieniet, nūjojiet, brauciet ar riteni vai skrituļslidām, un kopā ar Samsung jūs atbalstīsiet audžuģimenes SOS bērnu ciematos," mudina Instrumenti mūziķi Reynsi un Shipsi. Atklāšanas skrējienā Kronvalda parkā kopā ar Samsung komandu devās arī grupas pārstāvis.

Mārtiņš Rītiņš pievienojas Londonas Olimpisko spēļu lāpnešiem

Samsung Iedvesmas skrējiena atklāšanā restorāna Vincents šefpavārs un biedrības Slow Food Riga priekšsēdētājs Mārtiņš Rītiņš tika paziņots kā vēl viens Samsung lāpnesis, kurš šovasar piedalīsies Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē Lielbritānijā. Samsung novērtē Mārtiņa Rītiņa ieguldījumu dabisku produktu un veselīgu ēšanas paradumu popularizēšanā, dibinot Latvijā Slow Food kustību. Kā norāda Mārtiņš Rītiņš, Slow Food kustības pamatpostulāts ir „labs, tīrs un godīgs", kas, viņaprāt, pilnībā atbilst arī olimpisko sacensību garam. „Lai uzvarētu, ir jābūt labā fiziskā formā, tīram no svešām vielām un dopinga, cīnoties tikai godīgi," viņš piebilst.

„Lai arī neesmu sportists, bet pavārs, rosoties pa virtuvi, es katru dienu veicu kārtīgam skrējienam līdzvērtīgu distanci. Un daru to citiem par prieku! Tāpēc es labprāt piedalīšos Samsung Iedvesmas skrējienā, lai palīdzētu Latvijas SOS ciematu audžuģimenēm. Aicinu ikvienu man pievienoties – atbalstīsim šo olimpisko ideju un padarīsim labu darbu visi kopā," viņš aicināja Mārtiņš Rītiņš. Savu pirmo Iedvesmas skrējiena distanci Mārtiņš Rītiņš veica ar velosipēdu, un viņam pievienojās pārējā restorāna Vincents komanda.

Iedvesmas skrējienu atbalsta arī Samsung sūtne Londonas Olimpiskajās spēlēs, vieglatlēte Ineta Radeviča, kura pašlaik atrodas Krievijā, gatavojoties startam olimpiādē. Atbalstītāju vidū arīdzan biatlonists Oļegs Maļuhins, motosportists Lauris Freibergs, kā arī aktieri Gundars Grasbergs un Juris Žagars. Viņi piedalīsies īpašajos Samsung Iedvesmas skrējienos Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Valmierā, aicinot iesaistīties un paveikt labu darbu arī reģionu iedzīvotājus. Iedvesmas skrējiens Baltijas valstīs noslēgsies līdz ar Baltijas Olimpiskās lāpas nesēju došanos uz lāpas stafeti Lielbritānijā.

Foto: Mārtiņš Rītiņš atklāj Samsung Iedvesmas skrējienu. Foto (c) Lauris Vīksne

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV