Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Miera ielas Vasarsvētku rīkotāji gandarīti par paveikto

EasyGet.lv, 31.05.2012. 12:00

„Miera ielas Vasarsvētki" 26. maijā pulcēja vairākus simtus apmeklētāju, kas visas dienas garumā varēja nodoties radošajām darbnīcām, degustācijām, koncertiem un nesteidzīgai dzirkstoša miera baudīšanai Miera ielas garumā no Brīvības ielas līdz pat Tabakas fabrikai, informē svētku koordinatore Diāna Popova.
Miera ielas Vasarsvētku rīkotāji gandarīti par paveikto

Galerijas:

Ielu pieskandināja svētku koncerts, kur uzstājās tādi mākslinieki kā Vītolu ģimene, Bērnības milicija, Eņģelis, Black Apple Market, Imants Daksis. Jacob Noiman festival band, Andis Grīva, Alise Joste, Baložu pilni pagalmi un citi. Jaunas un nedzirdētas mūzikas skaņas varēja novērtēt pie veikaliņa „Ella Pella", kur tika skandināti pašgatavoti, vēl neredzēti mūzikas instrumenti.

Lielu apmeklētāju interesi raisīja eko tirdziņš, kurā varēja nogaršot un iegādāties latviešu zemnieku lauku labumus, nopirkt garšaugu un puķu stādus, kā arī piedalīties viktorīnās par „zaļu" dzīvesveidu. Sevišķu atsaucību guva Latvijas vīndaru vīnu degustācijas, kuru laikā tika izvēlēts „Miera ielas vasaras vīns".

Paši mazākie apmeklētāji kopā ar vecākiem varēja apmeklēt bērnu grāmatu atklāšanas pēcpusdienu kopā ar izdevniecību „Liels un Mazs" – pie mazajiem lasītājiem savu ceļu sāka Māra Runguļa grāmata „Nekrietnais Alfrēds" un Andrusa Kivirehka grāmata „Kaka un pavasaris". Dienas gaitā visiem interesentiem bija iespēja radoši izpausties māla, stikla, brošu, animācijas, origami un citās darbnīcās.

Negaidīti liela interese bija par velosipēdu piereģistrēšanas iespēju CSDD pagalmā, bet turpat netālu asāku izjūtu cienītāji kāpa auto apgāšanās stendā, lai pārliecinātos par drošības jostu nepieciešamību.

Augu apmaiņas punkts „Mājas Svētība" darīja Miera ielas tālāko posmu zaļāku un vasarīgāku un visas dienas garumā rīkoja konkursus ar zaļām balvām. Veikals 20. gadsimts, kas atrodas turpat kaimiņos, cienāja ar Latvijas zemenēm un aicināja apskatīt dažādus pagājušā gadsimta interjera un sadzīves priekšmetus, savukārt „Yuta" deva iespēju pagatavot katram savu īpašo Latvijas zālīšu maisījumu, ko nobaudīt kā vakara tēju vai atslābinošu peldi. Ielas sākumā varēja vērot kurpnieku darbnīcas ikdienas darbu, apskatīt mākslas projekta „Octopus" skulptūras un performances, apmeklēt budisma centru „Ganden", savukārt acīgākajiem izdevās pamanīt kādā Miera ielas pagalmā zirgu, kura gleznošanai cītīgi nodevās Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.

Dienas beigās Tabakas Fabrikā tika demonstrēta Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla „2ANNAS" labāko 2011.gada īsfilmu programma, gaisu pie tējnīcas „Illuseum" pāršķēla cirka mākslinieku priekšnesumi, savukārt vakaru noslēdza dejas izrāde „Komunālās maizītes" kafejnīcā „DAD cafe".

„Miera ielas Vasarsvētku" rīkotāji sola arī nākamgad rīkot vasaras ieskandināšanas svētkus un cer, ka šis pasākums kļūs par ikgadēju tradīciju gan ielas iedzīvotājiem, gan viesiem.

„Miera ielas Vasarsvētki" noritēja Rīgas 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pilotprojekta – „Radošie kvartāli iesilda Rīga|2014" ietvaros.

Tie, kas vēl nav apciemojuši „Miera ielas Republiku" klātienē, var to iepazīt ar 360º foto tūres palīdzību https://www.fotopano.lv/Tures/Miera_iela/Ture_auto.html

Foto: Miera ielas Vasarsvētki. Foto (c) Ieva Raudsepa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV