Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas programma Vērmanes dārzā

EasyGet.lv, 31.05.2012. 14:04

1. jūnijā, Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā, Vērmanes dārzā no plkst. 10.00 līdz 17.00 notiks grandiozs muzikālo un deju kolektīvu koncerts „Par zaļu pat vēl zaļāks", kura mērķis šogad ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un zaļo domāšanu. Šis koncerts notiek Rīgas bērnu un jauniešu Dziedāšanas svētku „Mēs – pilsētai ceRīgai" ietvaros, informē Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra pilsētas pasākumu organizatore Zane Goiževska.

Uz lielās skatuves uzstāsies šī gada vokālā konkursa „Balsis" un Mūsdienu deju kolektīvu radošā konkursa laureāti, kā arī pieaicinātie viesi ar dažādiem paraugdemonstrējumiem.

Savukārt uz mazās skatuves uzstāsies labākie Rīgas skolu instrumentālie ansambļi, teātris „Zīļuks" un atraktīvie Māra Pūra stepa dejotāji. Tieši uz mazās skatuves būs iespējams redzēt jaunos, potenciālos populārās mūzikas izpildītājus, piemēram, Adriana Kukuvasa skolotos ģitāristus. Talantīgu bērnu Latvijā netrūkst, tāpēc laiks iepazīties arī Tev ar jauniem talantiem un topošajiem mūziķiem!

Skvērā pie Vernisāžas, kopā ar klasiskās mūzikas ansambļiem, darbosies J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi, kuri ieskicēs svētku notikumus. Iespējams, arī tu vari iemūžināt savu pēcpusdienu kādā grafikā vai pastelī. Šajā skvērā pēcpusdienā jaunieši apstādinās laiku, lai sajustu, baudītu un ieklausītos.

Paralēli koncertam darbosies 13 dažādas darbnīcas. Radošās aktivitātes piedāvās: L&T un Ekoskolas darbnīca; Ziedot.lv radošā rotaļlietu darbnīca; Palīdzēsim.lv ar personificēto metāla nozīmīšu darbnīcu; Homo ecos ar tetrapaku maciņu radošo darbnīcu; „Zaļā brīvība" skaidros ilgtspējīga dzīvesveida tematiku; Lieliskadavana.lv ar radošo foto ateljē darbnīcu; „Dzērvenes veselībai un labsajūtai" – superogas degustācija; Rīgas Pašvaldības policijas darbnīca; European Dessert Group ar saldiem gardumiem "Cirspy&Milky"; Pasaules Dabas Fondu pārstāvēs Panda ar ekoloģisko pēdu rēķināšanas kalkulatoru; Dabas muzejs palīdzēs atpazīt meža zvērus; Dabas aizsardzības pārvalde ar foto salonu "Iekļaujies dabā"; Māmiņu apvienība "Babyroom" piedāvās gan zīmēt, gan vingrot, gan klausīties pasakas.

Svētkus aicināti apmeklēt visi interesenti.

Koncertu „Par zaļu pat vēl zaļāks" rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar BJC „Rīgas Skolēnu pils" Rīgas Interešu izglītības metodisko centru un BJC „Bolderāja".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV