Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Studijām Latvijas Universitātē jaunajiem studentiem pieejamas 2438 budžeta vietas

EasyGet.lv, 07.06.2012. 10:56

Latvijas Universitātē (LU) 2012./2013. akadēmiskajam gadam uzņemšanai ir paredzētas 2438 budžeta vietas. Kopumā trīspadsmit LU fakultātēs studijām ir pieejamas 123 studiju programmas: 48 pamatstudiju, 51 augstākā līmeņa studiju un 24 doktora studiju programmas, informē LU Preses centrs.
Studijām Latvijas Universitātē jaunajiem studentiem pieejamas 2438 budžeta vietas

Pamatstudiju programmās uzņemšanā ir pieejamas 1410 budžeta vietas. Visvairāk 220 budžeta vietas ir pieejamas LU Datorikas fakultātes īstenotā Datorzinātņu bakalaura studiju programmā, tai seko LU Bioloģijas fakultātes realizētā Bioloģijas bakalaura studiju programma un LU Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas bakalaura studiju programma ar 60 budžeta vietām katrā, kā arī LU Ekonomikas un vadības fakultātes Vadības zinību bakalaura studiju programma ar 57 budžeta studiju vietām.

Savukārt augstākā līmeņa studiju programmās ir pieejamas 939 budžeta vietas. Visvairāk 130 budžeta studiju vietas ir paredzētas LU Datorikas fakultātes Datorzinātņu maģistra studiju programmai, tālāk ierindojas LU Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma ar 70 budžeta vietām un 50 budžeta vietas LU Bioloģijas fakultātes Bioloģijas maģistra studiju programmā.

Doktora studiju programmās tiks uzņemti 89 doktoranti par valsts budžeta finansējumu. Visvairāk 13 budžeta vietas paredzētas LU Bioloģijas fakultātes Bioloģijas doktora studiju programmā, deviņas budžeta vietas – LU Datorikas fakultātes Datorzinātnes doktora studiju programmā, un pa septiņām budžeta vietām LU Humanitāro zinātņu fakultātes Filoloģijas doktora studiju programmā, LU Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas, astronomijas un mehānikas doktora studiju programmā, kā arī LU Ķīmijas fakultātes Ķīmijas doktora studiju programmā.

Lai veiksmīgāk izvēlētos piemērotāko studiju programmu, ikviens ir aicināts izmantot Latvijas Universitātes Karjeras centra sagatavoto testu „Pastudē sevi!"( http://ej.uz/pastudesevi).

Vienotā pieteikšanās pamatstudijām elektroniski notiks no 2. jūlija līdz 17. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv/studijas, bet pieteikšanās pamatstudijām uz vietas Latvijas Universitātē notiks no 10. līdz 17. jūlijam. Pieteikšanās augstākā līmeņa studijām notiks no 2. līdz 13. jūlijam, savukārt pieteikšanās doktora studiju programmām Latvijas Universitātē notiks no 20. līdz 24. augustam.

Plašāka informācija par studiju uzsākšanu Latvijas Universitātē atrodama portālā www.gribustudet.lv, savukārt par Latvijas Universitātes uzņemšanas aktualitātēm var uzzināt sekojot Twitter.com/gribustudet.

Latvijas Universitāte ir vienīgā klasiskā tipa universitāte Latvijā un viena no lielākajām augstskolām Baltijā. Studentu skaits sasniedzis 17 625 studentus, savukārt akadēmiskais personāls – 815. Studijas tiek realizētas 137 studiju programmās trīspadsmit fakultātēs: Bioloģijas; Datorikas; Ekonomikas un vadības; Humanitāro zinātņu; Fizikas un matemātikas; Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu; Juridiskā; Ķīmijas; Medicīnas; Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas; Sociālo zinātņu; Teoloģijas; Vēstures un filozofijas. LU ir noslēgti 114 divpusējās sadarbības līgumi ar augstskolām 40 pasaules valstīs. Plašāka informācija: www.lu.lv.

Foto: Uzņemšana Latvijas Universitātē. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV