Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jāņu ielīgošana Bastejkalnā

EasyGet.lv, 18.06.2012. 12:41

Latvijas Folkloras biedrība 19. jūnijā no plkst. plkst. 18.00 līdz 21.00 aicina uz Jāņu ielīgošanas sarīkojumu Bastejkalnā.
Jāņu ielīgošana Bastejkalnā

Pļavās jau uzziedējušas īstās jāņuzāles, bet ozoliem šogad ir izplaukušas īpaši lielas un skaistas lapas – Visums un daba gatavojas vasaras saulgriežiem. Arī Latvijas Folkloras biedrība gatavojas svētkiem un aicina visus, kas vēlas godam sagaidīt Jāņa atnākšanu, uz vērienīgu ielīgošanu un tradīciju meistarklasi. Kopā ar tradīciju prasmju zinātājiem un folkloras kopām no Rīgas un novadiem dalīsimies pieredzē, kā iekārtot Jāņa kalnu, salikt ugunskuru, pagatavot plostiņus, lāpas, ugunsratus, nopīt vainagus, apdziedāt pretējās puses līgotājus, veikt Jāņu rituālus.

Jāņu ielīgošana Bastejkalnā notiks otrdien, 19. jūnijā plkst. 18.00 – 21.00. Piedalīsies Rīgas folkloras kopas Vilcenes, Dandari, Iļjinskaja Pjatņica, Krulla, Vilkači, Berendejka, Rija, Rīgas danču klubs, Maskačkas spēlmaņi, Karagod, Katlakalna Rāmupe, Saulkrastu Dvīga, Salacgrīvas Cielava.

Jāņu ielīgošanu Bastejkalnā ar Rīgas domes atbalstu rīko Latvijas Folkloras biedrība.

Papildu informācija: www.folklorasbiedriba.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV