Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Centrāltirgū ielīgošana sambas un disko ritmos

EasyGet.lv, 18.06.2012. 12:49

22. jūnijā, sagaidot Līgo svētkus, Centrāltirgū neparastā ielīgošanas pasākumā savas labākās dziesmas dziedās populārā televīzijas šova „OKartes Skatuve" dalībnieki Kašers un Marta, aizrautīgu atraktivitāti demonstrēs karnevāla ritmos muzicējošā apvienība „Samba de Riga" ar velotriku meistaru Jāni, svētku noskaņojumu bītboksa stilā uzjundīs grupa PER, informē RPAS "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga un komunikāciju vadītājs Ivars Jakovels. Ritmiskais un līdz šim vērienīgākais Centrāltirgus ielīgošanas pasākums izskanēs amatnieku un mājražotāju tirdziņa ietvaros, kas Latvijas lielākajā tirgus placī norisināsies no 21. līdz 23. jūnija, bet Vidzemes tirgū 21. un 22. jūnijā.
Centrāltirgū ielīgošana sambas un disko ritmos

Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Vidzemes tirgū 21. un 22. jūnijā piedalīsies labākie sava aroda meistari no visas Latvijas, pārstāvot dažādus mūsu zemes etnogrāfiskos novadus un demonstrējot dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņā būs iespējams iegādāties gan saldāko medu un gardāko maizi, gan vissmeķīgāk kūpinātās desas un žāvētās zivis. Savukārt, amatnieki piedāvās visdažādākos izstrādājumus no koka un māla, vilnas un dzijas, dzintara un sudraba.

Par svētku noskaņu Centrāltirgū 22. jūnijā rūpēsies pazīstamie jaunie un talantīgie dziedātāji Kašers un Marta ar labākajām „OKartes Skatuves" dziesmām. Savukārt, karnevāla ritmos muzicējošā apvienība „Samba de Riga" un greentriāla meistars Jānis dosies aizraujošā svētku gājienā pa tirgus vēsturiskajiem paviljoniem un āra teritoriju, netradicionāli aplīgojot tirgotājus un pircējus. Ielīgošanas koncerta ar jaunām un jau klausītāju iemīļotām dziesmām latviešu, krievu un angļu valodā uzstāsies ritmiskā bītboksa grupa PER, bet koncertu noslēgs Kašera un Martas īpašā dziesma ikvienam koncerta skatītājam.

Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību „Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs" Centrāltirgus Nēģu laukumā organizēs dažādas aktivitātes saistībā ar zivju un jūras produktu nozīmi uzturā. Pie īpašās žurnāla „Māja" recepšu sienas ikvienam būs iespēja iepazīstināt un ieintriģēt citus ar savu iecienīto zivs vai jūras produktu recepti un balvā saņemt žurnāla „Māja" pusgada abonementu. Ikviens klātesošais varēs izvērtēt savus ēšanas paradumus kopā ar uztura speciālistu. Azartiskajiem Centrāltirgus apmeklētājiem ir sagatavota orientēšanās spēle „Zivju paviljons", aicinot labāk iepazīt ne vien jūras, bet arī upju un ezeru produktus. Visbeidzot, pie Rīgas domes Labklājības departamenta telts būs iespējams nobaudīt īstu uz ugunskura gatavotu zivju zupu, kopā ar labas garšas konsultantu Kasparu Vendeli mācīties gatavot veselīgus ēdienus no zivs un jūras produktiem, kā arī piedalīties Latvijā ražotu sieru degustācijā, nosakot titula „Jāņu siers 2012" ieguvēju.

Savukārt Centrāltirgus Sakņu paviljonā būs iekārtots Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūta stends, kurā būs iespējams degustēt institūtā izgudrotos un no Latvijas izejvielām ražotos unikālos produktus, kā arī saņemt institūta vadošo darbinieku konsultācijas par veselīga uztura, skaistumkopšanas un citiem jautājumiem. Savukārt no plkst. 12.00 līdz 13.00 ikvienam būs iespējams apmeklēt profesora Dmitrija Babarikina minilekcijas par enerģijas dzērieniem, kakao un šokolādes ietekmi uz veselību, kā arī uzzināt par sarkano biešu ietekmi uz veselību.

Visā Līgo svētku pasākuma laikā tiks izspēlēta Līgo svētku viktorīna, kuras ietvaros zinošākie tiks pie Līgo dāvanām – siera, kvasa un alus.

„Līgo svētki un Jāņu diena ir vasaras lielākie svētki pirms jaunās ražas sezonas sākuma. Vēlamies šos svētkus nosvinēt kopā ar mūsu pircējiem un tirgotājiem. Šogad rīdziniekus un pilsētas viesus vēlamies pārsteigt ar ko neparastu, tādēļ esam aicinājuši īpaši jauniešu vidū populārus izpildītājus, apliecinot, ka tirgus iet līdzi laikam, bet iepirkšanās tirgū ir mūsdienīga un aizraujoša", stāsta RPAS „Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Lielie ielīgošanas pasākumi Centrāltirgū sāksies piektdien, 22. jūnijā, plkst. 11.00.

Tirgoties gribētāji vēl var pagūt pieteikties amatnieku un mājražotāju tirdziņam Centrāltirgū un Vidzemes tirgū līdz 20. jūnijam, zvanot pa tālruņa numuru 67229961 (Centrāltirgus) vai 67311796 (Vidzemes tirgus).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV