Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Artis Sīmanis pārvēlēts Mūzikas akadēmijas rektora amatā

EasyGet.lv, 20.06.2012. 17:14

Trešdien, 20. jūnijā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ Satversmes sapulces dalībnieku atbalstu atkārtoti JVLMA rektora amatā ievēlēts saksofonists profesors Artis Sīmanis, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.
Artis Sīmanis pārvēlēts Mūzikas akadēmijas rektora amatā

Saskaņā ar Nolikumu par kārtību, kādā tiek organizētas rektora vēlēšanas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā līdz 2012. gada 5. jūnijam tika izsludināta kandidātu pieteikšanās uz JVLMA rektora amatu. Pretendēt uz amatu tika aicinātas personas, kas ir profesori – mūzikas nozares speciālisti, vai personas, kurām ir doktora zinātniskais grāds. Piesakoties uz amatu, kandidātiem bija nepieciešams iesniegt JVLMA Satversmes sapulcei adresētu pieteikumu vēlēšanām, dzīves gājuma aprakstu, profesora statusu un/vai doktora zinātnisko grādu apliecinošā dokumenta kopiju, kā arī JVLMA attīstības programmu piecu gadu laika periodam no 2012./2013. akadēmiskā gada sākuma.

Izpildot nolikumā minētās prasības, pieteikumu uz amatu iesniedzis viens pretendents - līdzšinējais akadēmijas rektors saksofonists un JVLMA Koka pūšaminstrumentu klases profesors Artis Sīmanis. Darbu rektora amatā profesors A. Sīmanis uzsāka 2007. gadā, pārņemot amata pilnvaras no iepriekšējā akadēmijas vadītāja komponista profesora Jura Karlsona. Papildus darbam Mūzikas akadēmijā profesors skolo audzēkņus Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā.

Profesors A. Sīmanis ir Pēterburgas Konservatorijas profesora Andreja Boļšijanova saksofona klases absolvents, savulaik ieguvis Solista diplomu Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesora Jorgena Boves saksofona klasē, kā arī saņēmis maģistra grādu JVLMA. Papildinājis savas zināšanas pie Žana-Pjēra Baralioli Ecole Nationale de Musique Parīzē, Kristera Džonsona Stokholmas Karaliskajā Mūzikas augstskolā, Johanesa Ernsta Berlīnes Mākslu augstskolā un Johana Van Der Lindena Utrehtas Mūzikas augstskolā Holandē.

Savulaik muzicējis Latvijas radio džeza orķestrī, kā arī Pita Andersona rokenrola grupā Arhīvs. Atskaņojis saksofona partijas LNSO, Rīgas Festivāla orķestrī un Maskavas Filharmonijas simfoniskajā orķestrī. Kā solists uzstājies ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, bet kā viesmūziķis koncertējis ar Danish Saxophone Quartet Itālijā un Norvēģijā. A. Sīmanis ir arī Starptautiskā Saksofonmūzikas festivāla Saxophonia iniciators un mākslinieciskais vadītājs.

Atbilstoši Latvijas Republikas Augstskolu likumam un likumam Par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas satversmi rektora pienākumos ietilpst atbildība par Akadēmijas darbības atbilstību Augstskolu likumam un citiem normatīvajiem aktiem, kā arī Akadēmijas Satversmei, par Akadēmijā iegūstamās izglītības, veikto zinātnisko pētījumu un īstenotās mākslinieciskās jaunrades kvalitāti un Akadēmijai piešķirto valsts budžeta līdzekļu un mantas likumīgu, ekonomisku un mērķtiecīgu izlietojumu.

Saskaņā ar Augstskolu likumu augstskolas Satversmes sapulce rektoru ievēlē uz termiņu, kas nepārsniedz piecus gadus, ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Augstskolas ievēlēto rektoru apstiprina Ministru kabinets pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma. Līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai rektora pienākumus pilda iepriekšējais rektors.

Papildus informācija: www.jvlma.lv

Foto: JVLMA rektors Artis Sīmanis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV