Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Notiks diskusija par Latvijas 20. gadsimta vidus vēstures rakstīšanu

EasyGet.lv, 26.06.2012. 09:44

Otrdien, 26. jūnijā, plkst. 14.00, turpinot publisko diskusiju ciklu par aktuāliem vēstures jautājumiem, Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāte aicina uz publisku diskusiju „Aktuālā vēsture: 20. gs. vidus Latvijas vēstures rakstīšana mūsdienās", informē LU Preses centrs.

Ierosmi diskusijai deva nesen latviešu un krievu valodā publicētais J. Urbanoviča, I. Jurgena un J. Paidera darbs „Nākotnes melnraksti: Latvija 1941.-1947. g.", kas turpināja šo pašu autoru kopdarbu par Latvijas vēstures norisēm 1934.-1941. gadā.

Diskusijā, balstoties uz šiem darbiem, tiks apspriesta ar Latvijas 20. gs. vidus vēsturi saistīto jautājumu pētniecība un rakstīšana. Diskusijas dalībnieki raksturos aktuālās pieejas un atziņas Latvijas pagājušā gadsimta 30.-40. gadu vēstures pētniecībā, aplūkojot arī vēstures reprezentāciju mūsdienu publikācijās veidojošos zinātniskos, sociālos, politiskos un ideoloģiskos faktorus.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Vēsturnieku komisijas locekļi, LU Vēstures un filozofijas fakultātes profesori Dr. habil. hist. Inesis Feldmanis un Dr. hist. Ilgvars Butulis un Rīgas Stradiņa Universitātes asoc. profesore Dr.hist. Daina Bleiere, LU Vēstures un filozofijas fakultātes docents Dr. hist. Jānis Ķeruss un LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu katedras docents Dr. geogr. Juris Paiders, viens no grāmatu „Nākotnes melnraksti" autoriem. Diskusiju vadīs Rīgas Stradiņa Universitātes docents Dr. hist. Valters Ščerbinskis.

Diskusija notiks 26. jūnijā plkst. 14.00 LU Vēstures un filozofijas fakultātē Mārstaļu ielā 28/30, 2. auditorijā. Diskusijā aicināti piedalīties Latvijas augstskolu mācībspēki, studenti un visi vēstures interesenti.

Diskusiju organizē LU Vēstures un filozofijas fakultāte sadarbībā ar Latvijas Vēsturnieku komisiju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV