Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv paplašinās

EasyGet.lv, 12.07.2012. 11:38

Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv pārtop par nacionāla mēroga velosipēdistu interneta mediju un turpmāk tiks attīstīts arī ar nosaukumu Divritenis.lv, informē vortāla Veloriga.lv galvenais redaktors Romāns Meļņiks.
Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv paplašinās

Lielākais visplašāko velosipēdistu auditoriju regulāri uzrunājošais interneta medijs latviešu valodā Veloriga.lv Latvijā darbojas jau kopš 2006. gada pavasara, līdz šim uzmanību pamatā pievēršot ar riteņbraukšanu saistītām norisēm galvaspilsētā. Tā kā velosipēdu popularitāte strauji aug visā Latvijā, nolemts sākotnēji uz riteņbraukšanu Rīgā fokusēto vortālu pārveidot par nacionāla mēroga interneta mediju. Turpmāk velosipēdistu vortāls būs pieejams gan adresē www.veloriga.lv, gan arī www.divritenis.lv un tā logo iekļauti abi nosaukumi, uzsvaru liekot uz Divritenis.lv.

„Veloriga.lv veidoju kopš 2006. gada pavasara, kad riteņbraucējus Rīgas ielās varēja „uz roku pirkstiem saskaitīt". Ideja bija veidot dialogu ar riteņbraucēju kopienu, apzināt, risināt to problēmas un vajadzības, informēt par pasākumiem, popularizēt velosipēdu kā automašīnām alternatīvu ikdienas transporta līdzekli," stāsta vortāla izveidotājs Romāns Meļņiks.

„Jau tolaik bija pieejamas daudzas veikalu lapas, bija velopasākumu rīkotāju, velosporta lapas, bet nebija neviena tāda interneta resursa, kas atspoguļotu riteņbraukšanu visā tās dažādībā, turklāt maksimālu uzmanību veltot velosipēda kā ikdienas transporta izmantošanai. Veloriga.lv veiksmīgi ieņēma šo nišu, šobrīd vortālam ir vairāk kā desmit tūkstoši regulāro lasītāju, tas viegli pieejams caur populārākajām meklēšanas programmām, tā Twitter konta sekotāju skaits strauji aug un jau tuvojas pusotram tūkstotim."

Divritenis.lv jau iepriekš saturiski bija tuvs Veloriga.lv – tajā bija izvietota Latvijas Riteņbraucēju apvienības informācija. Turpmāk vortāls Divritenis.lv/Veloriga.lv tiks veidots ciešākā sadarbībā ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību, kas ir riteņbraukšanu veicinošu biedrību un uzņēmumu veidota nevalstiska organizācija ar mērķi veicināt velosatiksmi, pārstāvot riteņbraucēju intereses saskarsmē ar valsti un pašvaldībām.

Valsts mērogā tiks attīstīti arī vortāla jau tradicionālie projekti – ikgadējā zīmes „Draudzīgs velosipēdistam" pasniegšana, velopasākumu kalendārs, pakalpojumu sniedzēju katalogs, veloinfrastruktūras novērtējums, velosipēdistu plūsmu mērījumi. Vortālā tiks iekļauta arī Latvijas velo karte, kuras prezentācija paredzēta piektdien, 2012.gada 13.jūlijā, plkst.11:00 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV