Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jaunpils pilī notiks tradicionālie Viduslaiku svētki

EasyGet.lv, 17.07.2012. 11:15

Spēks un daile ir šī gada Viduslaiku svētku lielākās un slavinātākās vērtības. Šogad netiks pārbaudīta vis bruņinieku izveicība, bet gan viduslaiku vīru spēks. Ragavas vilkšana, vairoga nešana, baļķa celšana ir tikai daži no pārbaudījumiem, kuros tiks noteikts stiprākais Latvijas amatieru čempionāta spēkavīrs viduslaiku stilā Jaunpils pilī 11. augustā.

Par daili un tās izpildījumu deju mākslā gādās seno deju grupa "Calendula", kuras dejotāji ne tikai izpildīs īstas un graciozas Renesanses dejas, bet seno deju soļus mācīs lielajiem un mazajiem svētku apmeklētājiem.

Viduslaiku svētkus šogad ar savu klātbūtni pagodinās arī pats Brīvkungs fon Minhauzens, kurš kopā ar savu svītu - jauniešu apvienību "Opā - Opā", priecēs skatītājus ar saviem piedzīvojumiem mīlas frontē - izrādē "Minhauzena precības", kas veidota pēc Mārtiņā Zīverta lugas.

Kāda sena leģenda stāsta par apslēptiem dārgumiem Jaunpils pilī. Tos meklēt dosies Princese un Pirāts ar saviem palīgiem - mazajiem svētku apmeklētājiem.

Kopā ar viduslaiku personāžiem gan pieaugušie, gan bērni varēs darboties radošajās darbnīcās un izmēģināt roku viduslaiku izklaidēs.

Visas dienas garumā darbosies amatnieku tirdziņš ( amatnieki ar pašdarinātām lietām var pieteikties pa tālruni - 2610 1458).

Savukārt ar skanīgām dziesmām pils viesiem ugunsgrēku sirdīs dzēsīs aktieri Marija Bērziņa un Egils Melnbārdis, bet svētku balli spēlēs ansamblis "Bruģis", kas šogad dodas jau savā 25. jubilejas braucienā pa Latviju. Pie klausītājiem grupa atlido kā kaija, kura nebūt nesteidz lidot prom.

Pasākumu kopā savīs Jaunpils pils bruņinieks un spēka vīrs - Raimonds Bergmanis.

"Spēks un daile" ir divas vērtības, kas ir slavētas gan tālajos viduslaikos, gan šodienas pasaulē! Nepalaidiet garām šo lielisko iespēju izbaudīt senatnes burvību vairāk nekā septiņus gadsimtus senajos pils mūros!

Ieeja svētkos: 4 LVL, ballē 3 LVL, ballē un svētkos 5 LVL, bērniem (7-14 g.v.) svētki 2 LVL, bērniem līdz 6 g.v. svētki bez maksas. Vairāk informācijas par pasākuma norisi un biļešu iegādes iespējām var iegūt Jaunpils pils mājas lapā: www.jaunpilspils.lv.

Svētku apmeklētāju ērtībām ir pieejami viduslaiku un mūsdienu stila apartamenti, viesnīcu var rezervēt pa tālruni 2944 2539.

Jaunpils pils ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas savu ārējo izskatu ir saglabājusi līdz mūsdienām. Mūsdienās ainaviskā apkārtne un viduslaiku gaisotne ir fons apmeklētājiem domātām atrakcijām. Kopā ar mūku, galminiekiem, pilskungiem un kalpiem ikviens apmeklētājs var kļūt par pilntiesīgu viduslaiku varoni. It visam te ir sava burvība, jo tas notiek vairāk kā 700 gadus senā pilī...

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV