Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kr.Barona iela varētu kļūt par starptautiskās tirdzniecības ielu

EasyGet.lv, 01.08.2012. 14:25

Lai piesaistītu vietējos pircējus un tūristus, kā arī dotu iespēju ārvalstu investoriem īstenot savas uzņēmējdarbības idejas, Kr. Barona ielu varētu pārveidot par starptautiskās tirdzniecības ielu, norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.
Kr.Barona iela varētu kļūt par starptautiskās tirdzniecības ielu

"Tajā varētu būt izvietoti veikali ar dažādu pasaules valstu precēm, kā arī nacionālo virtuvju restorāni un kafejnīcas," uzskata Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Kā ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputātiem ir iecere Kr. Barona ielu pārvērst par tirdzniecības ielu, tādējādi tā kļūtu par centrālo un vienu no garākajām pilsētas ielām, kurā galvaspilsētas iedzīvotāji un tūristi varētu atpūsties un iepirkties.

"Mēs vēlamies Kr. Barona ielu padarītu par īpaši tīkamu gājējiem, piesaistīt tai vairāk apmeklētāju, kā arī ārzemju tūristus un investorus," uzsver V. Jerošenko. "Veiksmīgi īstenojot ieceri, šo ielu varētu padarīt unikālu valsts mērogā, vienkopus apkopojot gan vietējo, gan starptautisko ražotāju veikalus, kafejnīcas un restorānus, kur apmeklētāji varētu nobaudīt dažādu nacionālo virtuvju ēdienus. Šāda starptautiskās tirdzniecības iela noteikti kļūs par Rīgas pilsētas tūrisma objektu un piesaistīs ne tikai ārzemju tūristu uzmanību, bet kļūs arī par vienu no iecienītākajām atpūtas un iepirkšanās vietām rīdziniekiem un Latvijas iedzīvotājiem."

V. Jerošenko norāda, ka jau tagad Kr. Barona ielai ir visi nepieciešamie apstākļi, lai tā kļūtu par starptautiskās tirdzniecības ielu. "Mums atliek vien pārdomāt transporta kustības organizāciju un nodrošināt ērtas autotransporta stāvvietas. Turklāt pilsētnieku ērtībai var saglabāt tramvaju kustību."

Jau iepriekš Rīgas dome saņēmusi līdzīgus priekšlikumus, piemēram, Tērbatas ielu atvēlēt tikai gājējiem, savukārt Vaļņu un Kr. Barona ielu izveidot par iepirkšanās ielām. Gala lēmums šobrīd nav pieņemts. Lai gūtu vizuālu priekšstatu abiem priekšlikumiem, komiteja noteikusi ideju autoriem iesniegt videoprezentācijas.

Foto: Kr.Barona iela Rīgā. Foto (c) flickr.com/arvster 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV