Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Svētki svētkos: Svētki Vērmanes dārzā Rīgai un RTU

EasyGet.lv, 09.08.2012. 14:17

150. jubilejas gadā Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) nolēmusi pasniegt dāvanu rīdziniekiem un Rīgas viesiem. Rīgas svētkos, 18. augustā, no plkst. 12 Vērmanes dārzā RTU aicina piedalīties studentu rīkotās darbnīcās, iesaistīties sportiskās aktivitātēs un baudīt mūzikas priekšnesumus uz vairākām skatuvēm. Pasākums «ES Tu RTU» ir simbolisks sveiciens Rīgai svētkos un reizē iespēja uzsvērt RTU nozīmi pilsētas attīstībā 150 gadu garumā, informē RTU pārstāve Elīna Kļaviņa.

«Šo 150 pastāvēšanas gadu laikā Rīgas Tehniskā universitāte ir kļuvusi par neaizvietojamu un nedalāmu Rīgas daļu, ik gadu sagatavojot vairākus tūkstošus inženieru, kuri rūpējas par to, lai rīdziniekiem būtu silti mājokļi, nepārtraukta elektrības padeve, siltais un aukstais ūdens, telekomunikācijas, transports un daudz, daudz citu modernai dzīvei nepieciešamu pakalpojumu un ierīču. Rīgas svētku laikā nosvinēsim šo ilggadējo sadarbību kopā ar rīdziniekiem un Rīgas viesiem!» svētkus izbaudīt aicina RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

17 pasākuma norises vietās apmeklētāji varēs iepazīties ar viltīgajiem cilindriem, apēst burvju saldējumu, noskatīties ielu laternu deju, vērot ekstrēmo velo triāla šovu, būt liecinieki 3D zīmējuma tapšanai uz Vērmanes dārza celiņu bruģa, klausīties RTU studentu un mācībspēku rokgrupu un tautas mākslas kolektīvu priekšnesumus. Ar plašāku pasākuma programmu un norises vietu aprakstiem var iepazīties RTU mājaslapā: http://www.rtu.lv/content/view/7109/2046/.

Savukārt plkst. 17 Vērmanes dārza estrādē visi klātesošie aicināti uz svētku dienas un koncerta noslēgumu ar īpašo viesu – postfolkloras grupas «Iļģi» – piedalīšanos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV