Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas svētkos 2012 - spēles un gaviles

EasyGet.lv, 10.08.2012. 09:58

Rīgas svētki atsauks atmiņā varenās Hanzas laiku viduslaiku pilsētā Rīgā, šogad svinot pilsētas 730 gadadienu kopš iestāšanās prestižajā tirgotāju savienībā. 19. augustā Daugavas krastā, 11. novembra krastmalā svētku rīkotāji aicinās uz krāšņu uzvedumu ar trim svētku skatuvēm, vienojot 3 000 dalībniekus Rīgas spēlēs un gavilēs.
Rīgas svētkos 2012 - spēles un gaviles

Svētki krastmalā sāksies ar gājienu un pūtēju orķestru defilē, bruņinieku cīņām, baroka mūzikas koncertu un viduslaiku tērpu parādi. Svētkos notiks Rīgas horeogrāfijas vidusskolas uzstāšanās, pūķu un radio vadāmo modeļu pilotu paraugdemonstrējumi, Rīgas cirka mākslinieku uzstāšanās, grupas Dzelzs vilks koncerts, Rīgas Cartoon rallijs, Dailes teātra dziedošo aktieru uzstāšanās, heliosfēru šovs, gaisa akrobātu un ielu vingrotāju priekšnesumi, 100 skaistāko Rīgas suņu parāde. Uz viduslaiku burinieka klāja komandtiltiņa stāsies aktieri Marija Bērziņa un Juris Kalniņš, Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens, lai rīdziniekus un viesus vadītu plašajos Hanzas ūdeņos ar sen aizmirstām tradīcijām un spēlēm, tērpiem, dejām un dziesmām, veidojot izziņas tiltu starp pagātnes notikumiem un šodienas Rīgu.

Senās mūzikas ansambļi Canto un Ludus svētku uzvedumam mēģina Andra Gaiļa jaundarbu Oda Rīgai, lai muzicētu viduslaiku tērpu skatē. Saksofonu kvartets Ne(x)t Move gatavojas pūķu šovam, bet pianists Raimonds Beļēvičs muzicēs aviošova laikā. Nils Īle strādā pie jaundarba "Ceļojums Hanzas laikā", iestudējot to sadarbībā ar folkgrupu Laiksne un perkusionistiem no Samba de Riga un Afroambient, stepa deju kampāniju Top Tap Company un Rīgas apvienoto Senioru kori.

"Ceļojumā Hanzas laikā" piedalās 300 dalībnieki. Vērienīgajā koncertuzvedumā dzirdēsim arī šīgada Pasaules kora olimpiādes čempionus Latvian Voices un izcilo latviešu koklētāju Laimu Jansoni. Dūdu un bungu grupa Auļi uzstāsies kopā ar ielu vingrotājiem un seno deju ansambli Ballare. Lieluzveduma režisors ir Uģis Brikmanis.

Rīgas svētki Daugavas krastmalā solās būt spilgti, apliecinot rīdzinieku vitalitāti, mākslinieciskās ambīcijas un gadsimtiem koptās tautas tradīcijas, kas cieši saistītas ar Eiropas un pasaules kultūras attīstības tendencēm. Vērienīgajā pilsētvides izrādē "Rīgas spēles un gaviles" piedalīsies arī viesi no Lietuvas, Spānijas un Lielbritānijas, Hanzas tirgū Rātslaukumā pulcējot arī citas Hanzas savienības pilsētas.

19. augusta vakarā plkst. 21.30 svētku rīkotāji aicinās uz vakara kulmināciju 11. novembra krastmalā, Uga Prauliņa koncertuzveduma "Rīga , mana baltā Rīga" pirmo publisko atskaņojumu.

Foto: Rīgas svētki. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV