Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tuvojas Latvijas Universitātes Jauno studentu svētki „Aristotelis"

EasyGet.lv, 14.08.2012. 13:25

2. septembrī plkst. 19.30 jau 46. reizi studiju gadu jaunie un pieredzējušie studenti uzsāks Doma laukumā lielākajos studentu svētkos „Aristotelis". Svētku uzrunām, gājienam un muzikāliem pārsteigumiem kā Doma laukumā, tā Latvijas Universitātes (LU) galvenajā ēkā aicināti pievienoties ne tikai LU, bet arī citu Latvijas augstskolu studenti, informē LU Preses centrs.
Tuvojas Latvijas Universitātes Jauno studentu svētki „Aristotelis"

Aristoteļa svētki ir LU ilggadējā tradīcija, kuras pamatā ir studentiskās kopības sajūta, patriotisms un prieks par jaunas dzīves sākšanos. Pulcēšanās Doma laukumā ir jauno studentu iespēja kopīgi uzsākt studiju gadu, iepazīties ar saviem studiju biedriem un Universitātes vadību.

Pasākuma norises pirmajā daļā sveikt jaunos studentus aicināti LU rektors profesors Mārcis Auziņš, Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Rīgas mērs Nils Ušakovs, LU fakultāšu dekāni, pirmkursnieku pārstāvis, kā arī pats Aristotelis. Aristoteļa svētkos jaunajiem studentiem ir pirmā iespēja pieteikt sevi kā fakultātei piederīgu, rotājoties ar tās atribūtiku, godā ceļot fakultātes karogu un slavu, kā arī sacenšoties ar citām fakultātēm par studentiskākās saimes titulu.

Pasākuma ietvaros prezentācijas sniegs prezidējošās studentu korporācijas, Universitātes radošie kolektīvi, pūtēju orķestri, izdarībām noslēdzoties ar lāpu gājienu pa Vecrīgas ielām no Doma laukuma līdz Alma Mater - LU galvenajai ēkai Raiņa bulvārī 19. Tur no plkst. 22.00 studentus priecēs Latvijā populārākie mūziķi trīs muzikālajās skatuvēs – uz galvenās OPEN skatuves uzstāsies „Pērkons", „Bermundu Divstūris", Skutelis un jauno mūziķu grupa "Gapoljeri". Ritma mūzikas cienītājus priecēs DJ Egons Reiters un Nabaklab dīdžeju radošās apvienības - "Ej apskrieties" un "Pērļu zvejnieki". Muzikālā atmosfērā norisināsies atraktīvi konkursi un citas aktivitātes, ar kuru palīdzību jaunie studenti tiks ievadīti lielajā studiju dzīvē.

No 20. augusta biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties LU Studentu padomes birojā, Raiņa bulvārī 19 – 144. kabinetā, darbadienās no plkst. 12.00 līdz 17.00. Uzrādot „Aristotelis 2012" flaijeri, biļetes cena uz noslēguma pasākumu ir Ls 3, citiem pasākuma viesiem - Ls 4, pēc 24. augusta biļešu cena būs - 5 Ls. Biļetes cena pasākuma norises dienā – 6 Ls (Ar flaijeriem– 3 Ls). Vairāk informācijas pa tālruni 67034317 vai www.aristotelis.lv.

Svētkus organizē LU Studentu padome un Latvijas Universitāte.

Studentu svētkus iesaka Swedbank jauniešu programma „Open". Par jautriem brīžiem un aktivitātēm rūpējās: Kin Leaves, Contex, piedzīvojumu parks "Mežakaķis", WeekendBox. Par svētku norisi informē: Radio NABA, Prakse.lv, Spoki.lv, Easyget.lv, Kasnotiek.lv, Club.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV