Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgas svētki 2012 – programma

EasyGet.lv, 16.08.2012. 12:33

No 17. līdz 19. augustam rīdzinieki un viesi aicināti piedalīties Rīgas svētkos. Tajos iecerēti ap 60 dažādi pasākumi vecpilsētā un pilsētas centrā, Bastejkalnā, Vērmanes dārzā, Doma dārzā, Ziedoņdārzā, Strazdumuižas parkā, Pārdaugavā, Mežaparkā, lidlaukā „Spilve", 11. novembra krastmalā un citviet pilsētā.
Rīgas svētki 2012 – programma

Mūzikas, mākslas, teātra un dejas izrādes notiks gan pilsētas ielās un laukumos, gan baznīcās, muzejos un kultūras centros. Neizpaliks pasākumi sportisku aktivitāšu cienītājiem uz zemes, ūdens un gaisā. Varēs iepazīties ar senām amatu prasmēm, bet Hanzas tirgū iegādāties dažādus izstrādājumus.

Rīga – Hanzas pilsētu savienībā

Šogad svētki veltīti 730. gadadienai kopš Rīgas iestāšanās Hanzas pilsētu savienībā. Mainoties gadsimtiem, nemainīga ir palikusi Hanzas savienības kultūrvēsturiskā nozīme pilsētas attīstībā, tāpēc 18. un 19. augustā Rātslaukumā būs atvērtas Hanzas savienības pilsētu – Valmieras, Kokneses, Straupes, Limbažu, Rostokas, Tallinas, Tartu, Kauņas un Veļikijnovgorodas prezentāciju teltis, kurās varēs iepazīties ar šo pilsētu piedāvājumu. Doma laukumā Latvijas amatnieki tirgosies ar saviem darinājumiem un demonstrēs amatu prasmes. Laukumā pie Sv. Pētera baznīcas būs autentisks viduslaiku tirgus, bet Esplanādē Garšas meistaru iela ar gardu un veselīgu pārtiku.

Svētki Rīgas ielās

Sestdien, 18. augustā Alberta ielā apmeklētājiem būs iespēja iejusties 20. gadsimta sākuma atmosfērā un satikt kolorītus jūgendstila laika tēlus, kas izspēlēs teatralizētas ainiņas un muzikālus priekšnesumus. Varēs izlocīt kājas dančos un baudīt atspirdzinājumus senlaicīgā bufetē.

Skārņu ielu 19. augustā varēs atpazīt pēc maizes smaržas. Maizes svētkos varēs nogaršot un iegādāties daudzveidīgus maizes izstrādājumus.

18. augustā Rīgas ielās jau tradicionāli notiks seno automobiļu parāde «Rīga Retro 2012». Parādes braucienu skatītāji redzēs maršrutā no Eizenšteina ielas līdz Kalpaka bulvārim, kur auto izvietosies arī spēkratu izstādei.

Pasākumam „Ielu mūzikas diena" dalību pieteikuši ap 300 dalībnieku, kuru muzicēšanai organizatori nav ierobežojuši ne vecumu un muzikālo izglītību, ne spēlējamo instrumentu klāstu. Sestdien, 18. augustā ielu muzikanti muzicēs pie Zviedru vārtiem, Audēju, Vaļņu, Kaļķu, Torņa, Tirgoņu, Skārņu ielā, Berga Bazārā, Kalnciema kvartālā, bet noslēguma koncerts notiks Bastejkalnā.

Svētdien 11. novembra krastmalā Rīgas svētku dalībniekus visu dienu priecēs programma „Rīgas spēles un gaviles" ar aviācijas šovu „Riga Freestyle Aerobatic Master Cup", radiovadāmo modeļu un pūķu pilotu paraugdemonstrējumiem, heliosfēru šovu, bruņinieku cīņām, tautā iemīļotu aktieru, kā arī ar muzikālo, deju un cirka kolektīvu piedalīšanos. Vakarā, plkst.21.30 svētku rīkotāji visus aicina uz vakara kulmināciju – Uģa Prauliņa koncertuzveduma „Rīga, mana baltā Rīga" pirmo publisko atskaņojumu un svētku uguņošanu, kas sāksies plkst. 22.45. Uzvedumā piedalīsies 800 izpildītāju: solisti Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Rīgas kamerkoris „Ave Sol", apvienotais Rīgas jauktais koris, apvienotais Rīgas deju kolektīvs, instrumentālā grupa Uģa Prauliņa vadībā u.c.. Diriģenti: Romāns Vanags, Ivars Cinkuss un Ints Teterovskis.

Vērot ekstrēmus paraugdemonstrējumus vai startēt pašiem

18. augustā Uzvaras parks atdzīvosies skeitborda, slaloma un skeitborda „game of skate" sacensībām, notiks paraugdemonstrējumi slalomā un augstlēkšanā ar skrituļslidām. Notiks arī sacensības riteņbraukšanā bērniem un skeitrollingā. Startam tautas skrējienā „Mārupīte" distancēs no 500 metriem līdz 6 kilometriem dalībnieki var pieteikties kā iepriekš, tā arī sacensību dienā; pat no sešu gadu vecuma.

17. un 18. augustā Biķernieku trasē risināsies šī gada vērienīgākās autošosejas sacensības Baltijā – „Riga Summer Race 2012". Šajā trasē klātesošie redzēs ne vien Baltijas ātrākos autošosejas pilotus, bet arī vairākus vadošos Latvijas drifterus, kuri skatītājus priecēs ar atraktīvu šovu.

Rīgas kanālā pie Nacionālās operas skatītājus vienaldzīgus neatstās airēšanas svētku „Nāc un airē!" tautas klases, kā arī Olimpisko un pasaules čempionu starti. Bez sportiskām kaislībām neiztikt arī Ostas svētku atraktīvajos «Kanāla regates» un diennakts basketbola turnīra «Krastu mačs» pasākumos.

Mumy Troll koncerts

Rīgas svētku laikā, 19. augustā, „Arēnā Rīga" koncertēs Krievijas grupa „Mumiy Troll", kuras uzstāšanos iesildīs grupa „Run Run Run" no ASV un „Losers" no Lielbritānijas. Uz šo pasākumu biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā.

Šajās dienās Doma laukumā un pie Laimas pulksteņa darbosies Rīgas svētku informācijas teltis. Jau šobrīd plašā svētku programma pieejama interneta vietnēs www.rigassvetki.lv un www.kultura.riga.lv. Aktuālajai informācijai par svētku aktualitātēm iespējams sekot arī sociālajos tīklos «www.twitter.com/rigassvetki», «www.facebook.com/RigasSvetki» un «www.draugiem.lv/RigasSvetki».

18. un 19. augustā sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas.

Foto: Rīgas svētku 2011 salūts. Foto (c) Vladislavs Punculs 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV