Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Rīgā atklās pirmo zinātkāres centru bērniem

EasyGet.lv, 21.08.2012. 10:25

10. septembrī durvis vērs pirmais zinātkāres centrs bērniem Rīgā - Zili Brīnumi. Centrs atradīsies Galerijas Rīga 6.stāvā, Dzirnavu ielā 67.
Rīgā atklās pirmo zinātkāres centru bērniem

Galerijas:

Zinātkāres centra Zili Brīnumi eksponāti būs iedvesmojoši un intriģējoši - tie ļaus paraudzīties uz lietām no cita skatu punkta. Šķībā istaba, kurā īsākais kļūs garāks, teslas spole, bioloģijas stūrītis, magnētiskais plastilīns un levitējošais ūdens ir tikai daži no daudzajiem interaktīvajiem eksponātiem.

Bērnu zinātnes centra Z(in)oo izveidotājs Pauls Irbins saka: "Pirms gada, atverot Z(in)oo Cēsīs, jau bija doma par zinātkāres centru arī Rīgā. Gada laikā gūtā apmeklētāju atsaucība tam ir apstiprinājums. Esmu pārliecināts, ka zinātkāres centrs Zili Brīnumi patiks ne tikai bērniem, bet arī bērnu vecākiem. Tā būs vieta, kurā ikviens apmeklētājs - liels un mazs - noteikti vēlēsies atgriesties."

Zinātkāres centrā Zili Brīnumi būs izvietots arī teleskops, caur kuru varēs redzēt Rīgas Gaili tuvplānā. Paralēli aktīvajai ekspozīcijai centra telpās būs iekārtota arī spēļu istaba ar Varis Toys koka rotaļlietām, kuras ir ekoloģiskas, estētiskas un palīdz bērnu dabiskajai attīstībai. Būs arī Z(in)oo K(in)oo istaba, florbola laukums un mācību klase, kurā skolēnu klases un ģimenes varēs piedalīties interaktīvās nodarbībās par dažādām zinātnes jomām.

Iedvesmojošās bilžu grāmatas Zili Brīnumi autors Aldis Kalniņš saka: „Šis centrs ir turpinājums lielajai idejai, kas ielikta grāmatā – atraisīt lielos un mazos cilvēkos zinātkāri par pasauli, tehnoloģijām un sevi tehnoloģiju pasaulē. Skolu klasēm centrs dos papildus motivāciju mācīties. Ģimenēm tā būs vieta, kur jēgpilni pavadīt brīvo laiku."

Zinātkāres centrs Zili brīnumi būs atvērts no 10. septembra Galerijas Rīga 6.stāvā, Dzirnavu ielā 67. Centru varēs apmkelēt katru dienu no 12.00 līdz 20.00. Ieejas maksa Ls 3, ģimenes biļete Ls 10.

Vairāk informācijas par grāmatu Zili Brīnumi: http://www.zilibrinumi.lv

Vairāk informācijas par Z(in)oo: http://www.zinoo.lv

Foto: Zinātkāres centrs bērniem Zili Brīnumi. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV