Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Artis Sīmanis atkārtoti ievēlēts Mūzikas akadēmijas rektora amatā

EasyGet.lv, 21.08.2012. 12:48

Otrdien, 21. augustā, Ministru kabineta sēdes ietvaros par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektoru apstiprināts JVLMA Koka pūšaminstrumentu klases profesors Artis Sīmanis, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma. Akadēmijas rektora amatā A.Sīmanis ievēlēts ar balsu vairākumu šī gada 20.jūnijā JVLMA Satversmes sapulces sēdē.
Artis Sīmanis atkārtoti ievēlēts Mūzikas akadēmijas rektora amatā

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstskolu likuma 17.panta 5.daļu augstskolas ievēlēto rektoru apstiprina Ministru kabinets pēc augstskolas dibinātāja. Jautājums pēc Kultūras ministrijas ierosinājuma kā rīkojuma projekts iekļauts 21.augusta Ministru kabineta sēdes darba kārtībā.

Pretendēt uz rektora amatu izsludinātajās vēlēšanās tika aicinātas personas, kas ir profesori – mūzikas nozares speciālisti, vai personas, kurām ir doktora zinātniskais grāds. Savu pieteikumu vēlēšanām kā vienīgais kandidāts iesniedza JVLMA līdzšinējais rektors un saksofonists profesors Artis Sīmanis. Darbu JVLMA rektora amatā profesors A. Sīmanis uzsāka 2007. gadā, pārņemot amata pilnvaras no iepriekšējā akadēmijas vadītāja komponista profesora Jura Karlsona. Papildus darbam Mūzikas akadēmijā profesors skolo audzēkņus Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā.

Profesors A. Sīmanis ir Pēterburgas Konservatorijas profesora Andreja Boļšijanova saksofona klases absolvents, savulaik ieguvis Solista diplomu Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesora Jorgena Boves saksofona klasē, kā arī saņēmis maģistra grādu JVLMA. Papildinājis savas zināšanas pie Žana-Pjēra Baralioli Ecole Nationale de Musique Parīzē, Kristera Džonsona Stokholmas Karaliskajā Mūzikas augstskolā, Johanesa Ernsta Berlīnes Mākslu augstskolā un Johana Van Der Lindena Utrehtas Mūzikas augstskolā Holandē.

Savulaik muzicējis Latvijas radio džeza orķestrī, kā arī Pita Andersona rokenrola grupā Arhīvs. Atskaņojis saksofona partijas LNSO, Rīgas Festivāla orķestrī un Maskavas Filharmonijas simfoniskajā orķestrī. Kā solists uzstājies ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, bet kā viesmūziķis koncertējis ar Danish Saxophone Quartet Itālijā un Norvēģijā. A. Sīmanis ir arī Starptautiskā Saksofonmūzikas festivāla Saxophonia iniciators un mākslinieciskais vadītājs.

Papildus informācija | www.jvlma.lv

Foto: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Artis Sīmanis. Foto (c) Santa Savisko-Jēkabsone

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV