Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dūle, Gustavo un Čivželis dibinās partiju "Skaistā nākotne"

EasyGet.lv, 24.08.2012. 09:36

Latvijas Intelektuālās Attīstības fonda vadītājs un izglītības speciālists Viesturs Dūle, mūziķis Gustavs Butelis, režisors Aivars Čivželis un domubiedri apvienojušies Latvijas politiskās kārtības radikālai uzlabošanai un kvalitatīvai atjaunošanai ar mērķi bez kavēšanās un apņēmīgi paātrināt valsts ekonomisko attīstību, informē Ieva Krole. Tas tiks panākts, ievērojami pilnveidojot likumdošanu un profesionāli ieviešot kārtību valsts struktūrās, ieskaitot parlamentu, policiju, tieslietas, izglītību, rūpniecību un lauksaimniecību.
Dūle, Gustavo un Čivželis dibinās partiju "Skaistā nākotne"

Ar konkrētām un radikālām reformām visās valsts jomās partijas veidotāji plāno jau tuvākajā nākotnē ievērojami uzlabot Latvijas iedzīvotāju dzīves apstākļus, likvidēt korupciju valsts struktūrās un uzlabot investīciju klimatu valstī, kas dos spēcīgu startu ekonomikas un iedzīvotāju labklājības izaugsmei.

Partijas veidotāji uzskata, ka bez kardinālām reformām un transformācijas politiskajā un ekonomiskajā jomā mūsu valsts nespēs izkļūt no smagās un ilgstošās krīzes. Viņi ir pārliecināti, ka politiķi, kas noveduši valsti līdz esošajam kritiskajam stāvoklim, nav spējīgi atrisināt situāciju, kā rezultātā tautas cerības uz kaut mazliet labvēlīgāku nākotni ir ļoti apšaubāmas. Ņemot vērā šos bēdīgos apstākļus, Viesturs Dūle organizē masveida Latvijas intelektuālās jaunatnes politisko kustību, kas būs vērsta pret varas struktūru visatļautību un korumpēto ierēdņu dominējošo stāvokli.

Jaunās partijas "Skaistā nākotne" viens no pirmajiem uzdevumiem ir veicināt visu iedzīvotāju slāņu izpratni par politiskajiem procesiem, mudināt sociāli aktīvas, intelektuāli attīstītas un uz garīgu pilnveidošanos tendētas jaunatnes iesaistīšanos politiskajās aktivitātēs. Partijas veidotāji uzskata, ka jaunatne atbilstoši valsts satversmei spēs jau pašos pamatos mainīt valsts pārvaldes struktūru, tādējādi uz visiem laikiem atbrīvojot Latvijas iedzīvotājus no beztiesiskuma un nabadzības, ierēdņu uzurpēšanās un korupcijas visos varas līmeņos.

Izmantojot sociālos tīklus un digitālos medijus pašlaik partijas veidošanās procesam pievienojas daudzi šīs idejas domubiedri. Ik dienas partijas "Skaistā nākotne" veidotāji ar sociālo tīklu starpniecību saņem ziņas no simtiem cilvēku par idejas atbalstu un vēlmi iesaistīties, palīdzēt.

Par partijas "Skaistā nākotne" izveidošanu un tās mērķiem plašāk tiks stāstīts preses konferencē 29.augustā plkst.11.00, viesnīcā ''Alberts'', Dzirnavu ielā 33.

Viesturs Dūle: "Lielākoties godīgi, nesavtīgi, altruistiski cilvēki pašlaik politikā neiesaistās, precīzāk izsakoties, viņus tur vienkārši nelaiž bezkaunīgi, viltīgi un divkosīgi "lietu bīdītāji" un karjeristi, kuriem valsts amats ir drošākais veids, lai iespējami drīzāk uzlabotu savu un radinieku materiālo stāvokli. Tāpēc pašlaik mūsu valsts vadības struktūrās nonākuši galvenokārt rūdīti kukuļņēmēji, izsmalcināti korupcijas meistari, blēži, bezkaunīgi meļi un vienkārši bezsirdīgi cilvēki, kuri personīgo privilēģiju un materiālo labumu dēļ pēc saviem ieskatiem manipulē ar valsts Satversmi un tās likumiem.

Pašlaik valsts vadības struktūru darbinieki pārstāv bagātākos Latvijas cilvēkus, un visos valsts līmeņos aktīvi lobē oligrahu, baņķieru un uzņēmēju nevis vienkāršo cilvēku intereses.

Pašreizējā politikā novērojams pilnīgs atklātības, cieņas, sirsnības, godīguma, sadarbības un elementāru cilvēcisku attiecību trūkums. Tā vietā zeļ un plaukst meli, divkosība, blēdības, valsts kases iztukšošana, kukuļņemšana un viss pārējais ļaunums, kas neatspoguļo ne valsts intereses, ne tautas gaidas, kaut arī ir skaidrs, ka tieši politiķiem ir jākalpo tautas interesēm un jārūpējas par tautas nevis savu labklājību.

Pašlaik pie varas esošie politiķi aizņemti tikai ar savu personīgo interešu realizāciju, bieži vien slepus kaitējot vai atklāti ierobežojot valsts un tās iedzīvotāju intereses. Tā vairs nevar turpināties! Pienācis brīdis uz visiem laikiem pielikt punktu šim valsts mēroga kaunam!

Mēs nepievienojamies nevienai no esošajām partijām, bet veidojam patstāvīgu Latvijas jaunatnes partiju ar nolūku radikāli, ātri un profesionāli atveseļot ekonomisko situāciju valstī, kā arī uzlabot un cilvēciskot esošo politisko kārtību. Mēs vēlamies reālā darbībā parādīt, ka politika, valsts pārvalde, ekonomika un finanses var būt pilnīgi pārskatāmas un godīgas.

Mēs uzskatām par pašsaprotamu, ka nevis tautai jāatrodas verdziskā pazemībā un pakalpībā pret valsti, bet pašai valstij ar tās aparātu un daudzskaitlīgo ierēdņu pulku ir nevis jāmelo un jāslēpjas aiz Satversmes normām un likumiem, bet godīgi un pēc sirdsapziņas jākalpo savai tautai vistiešākajā šī vārda izpratnē.

Ja tam, lai valsts Satversme sāktu strādāt tautas labā, būs nepieciešams radikāli mainīt esošo likumdošanu, normatīvos aktus un prioritātes – mēs to noteikti darīsim. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka tuvākajā nākotnē mūsu pusē nostāsies visa Latvijas progresīvā jaunatne. Un tie ir simtiem tūkstoši intelektuāli attīstītu cilvēku, kas izstaro sirds degsmi, neizsīkstošu garīgo enerģiju un saglabājuši cerību piedzīvot skaistu nākotni."

Tālāk aicinām iepazīties ar partijas "Skaistā nākotne" manifestu un partijas pirmo konkrēto piedāvājumu "Par korupcijas izskaušanu Latvijā".

Partijas "Skaistā nākotne" manifests.

Nepārtraukti pieaugošā krīze ir pierādījusi pilnīgu līdzšinējās politikas bezspēcību un absolūtu visu esošo ekonomikas instrumentu neefektivāti.

Vajadzīgs nevis bezjēdzīgi lāpīt vecos caurumus, bet radikāli, kardināli un pilnībā nomainīt visu klibojošo sistēmu un totāli novecojušos noteikumus, kas mūsdienu sabiedrībā izveidojušies tautas un valsts savstarpējās attiecībās; kā arī valsts, uzņēmumu un visu finanšu-ekonomikas institūtu mijiedarbībā.

Kā rāda prakse, vecākā politiķu paaudze, kas iegrimusi finanšu mahinācijās, korupcijā un krāpniecībā, vienkārši nav spējīga atteikties no priekšstatiem, kas tajā iesakņojušies, tāpēc tā nav spējīga realizēt radikālas un globālas izmaiņas valstī.

Šādi politiķi tik vien kā novilcina laiku līdz nenovēršamām globālām pārmaiņām valstī, bezkaunīgi barojot tautu ar nereāliem un apzināti melīgiem solījumiem.

Taču viņu laiks ir pagājis!

Jaunais laikmets pieprasa, lai politikā piedalās jaunā paaudze, kurai nav privātīpašniecisku grābšanas instinktu un nav baiļu no sabiedrības kardinālākajām pārmaiņām.

Partija "Skaistā nākotne" - tas ir valstī vienīgais politiskais spēks, kas pārstāv Latvijas progesīvās jaunatnes intereses un gaidas. Partijas sauklis: "Mūsu Skaistā Nākotne - mūsu rokās!"

Tas nozīmē, ka Latvijas progresīvā jaunatne vairs nevēlas gaidīt ne žēlastības dāvanas, ne nožēlojamas pabiras no esošās politiķu paaudzes, kas nav attaisnojusi tās uzticību un novedusi valsti līdz sabrukumam, līdz galējai nabadzībai, līdz vēsturē nebijušam iedzīvotāju dalījumam galēji nabagajos, kas knapi savelk kopā galus, un pasakaini bagātajos.

Uzskatām, ka valsts iedzīvotājiem nav jāuzmanās no varas pārstāvju un ierēdņu visatļautības un nesodāmības apziņas, kuri sazin kāpēc vienpusēji nolēmuši un paši noticējuši tam, ka tieši viņi ir valsts, bet visi pārējie - vienkāršie iedzīvotāji, jo sevišķi jaunieši un pensionāri - ir tikai lūdzēji un viņu fantāziju bezierunu izpildītāji, kas ar saviem nodokļiem apmaksā viņu greznību.

Mēs esam par taisnīgu varu un taisnīgu valsti, kas jāpārvalda. Mēs esam pārliecināti, ka tuvākajā Skaistajā Nākotnē no dažādu līmeņu deputātiem līdz valsts prezidentam to pārvaldīs tikai kristālgodīgi, intelektuāli attīstīti un altruistiski noskaņoti cilvēki.

Partijas darbības pamatprincips: "Jaunatnes Intelektuālais Altruisms – nācijas straujas atdzimšanas pati efektīvākā metode". Intelektuālais Altruisms ir balstīts uz sirsnīgumu un cilvēcību, atklātību un dvēseliskumu, godīgumu un sadarbību, nacionālo kultūru un izsenām tautas tradīcijām, palīdzot Latvijas valstij, nācijai un jo īpaši jauniešiem nostāties uz kājām un dot pašiem iespēju lemt par savu nākotni.

Vecākā politiskā paaudze ir smagi un neārstējami slima: tā ir inficēta ar sāncensību, korumpētību, egoismu, šauri ierāmētu redzējumu par valsts attīstības perspektīvām, sekliem un bīstami novecojušiem padomju laika (!) stereotipiem par politiku, par to, ko drīkst darīt, bet ko nedrīkst; kam dot, bet kam atteikt.

Latvijas intelektuālā jaunatne, kura nepazīst padomju politekonomikas idiotismu un marasmu, pagaidām vēl ir brīva no šiem baciļiem, kaut arī vecākā politiskā paaudze visiem spēkiem cenšas uzspiest tai novecojušos uzskatus par to, kā jādzīvo tālāk.

Tieši vecā politiķu-marazmātiķu un ekonomistu-kaitnieku paaudze novedusi valsti līdz situācijai, kad no Latvijas Intelektuālā kapitāla gandrīz nekas nav palicis pāri.

Spējīgajiem un talantīgajiem jauniešiem netiek dota iespēja realizēt savu radošo potenciālu un inovatīvās idejas, jo visas ražošanas resursi strādā vecās paaudzes korumpēto politiķu interesēs. Ja jaunieši neemigrē uz citām valstīm, viņi grimst nabadzībā, nesaņemot nepieciešamo izglītību un atbalstu no valsts puses. Nogurstot no cīņas ar netaisnību, tūkstošiem talantīgu Latvijas jauno cilvēku meklē atvieglojumu alkoholā un narkotikās.

Mēs nevēlamies revolūcijas, nevēlamies asinsizliešanas, bet, ja mēs nespēsim iegūt pārliecinošu vairākumu parlamentā ar progresīviem cilvēkiem vecumā līdz 40 gadiem, mēs zaudēsim visas iespējas sasniegt mūsu Skaisto Nākotni un mūsu ģimenes būs spiestas līdz mūža galam nīkt nabadzībā un trūkumā.

Mēs esam par to, lai mūsu bērni uz visiem laikiem aizmirstu un nekad neatcerētos par to, kas ir starpnacionālais naids, kas šobrīd tiek kultivēts ar vairāku mediju kā arī atsevišķu politiķu un deputātu palīdzību.

Mēs esam par to, lai negodīgie un mantrausīgie cilvēki, bandīti un krāpnieki, kuri uzdodas par uzņēmējiem un deputātiem, kā arī visāda veida ciniķi un avantūristi uz visiem laikiem pazustu no politiskās un ekonomiskās arēnas un nekad vairs nevarētu ietekmēt Latvijas iekšējās un starptautiskās attiecības. Mūsu partija principiāli un bez kompromisiem viņiem saka "Nē!".

Mums, jaunatnei, ir kauns esošo politiķu vietā, kuri nav spējīgi saprast, ka iedzīvotāju dalīšana pirmās, otrās un pat trešās šķiras (!) cilvēkos ļoti atgādina attiecības, kādas pirms simtiem gadu tika praktizētas feodālajā iekārtā. Tas mūsu nācijai patiešām ir apkaunojums, jo ļoti atgādina attiecības, kādas pirms simtiem gadu tika praktizētas feodālajā iekārtā.

Bet mēs taču visai pasaulei mēģinām pierādīt, ka Latvija ir attīstīta, mūsdienīga valsts, kas pārliecinoši iet pa tautas demokrātijas ceļu! Bet kā gan ir iespējama tautas demokrātija, ja mūsu politiķi no jauna ievelk mūs feodālajās attiecībās, starpnacionālajās nesaskaņās, kas, kā mēs zinām no vēstures, vienmēr ir beigušās ar asiņainām revolūcijām un pilsoņu kariem.

Mums tas nav vajadzīgs un mēs skaļi paziņojam visai progresīvajai pasaulei, ka mums ar šādiem politiķiem nav pa ceļam.

Kā gan korumpēti, melojoši, liekulīgi vai īstermiņa labumus meklējoši, "vecos" rāmjos domājoši politiķi var virzīt Latviju, ja viņi paši nezina, kādai tuvākajā nākotnē MŪSU Latvijai jākļūst? Mēs - zinām!

Mēs neesam ne par sociālismu, ne kapitālismu, mēs neesam pret bagātību, taču esam par to, lai tā būtu pieejama ikkatram mūsu valsts iedzīvotājam ne tikai politiskajiem uzurpatoriem un valsts izlaupītāju saujiņai. Mēs esam par to, lai mūsu bezcerīgā tagadne iespējami drīzāk pārvērstos Skaistajā Nākotnē mums un mūsu bērniem! Nevis pēc desmitiem gadiem, bet visdrīzākajā laikā!

Mēs - Latvijas jaunatne - esam par augsti attīstītu Latvijas valsti bez jebkādām - pat ne vismazākajām! - rasisma, fašisma, klasu diskriminācijas un jo īpaši feodālisma pazīmēm.

Mēs ne tikai vēlamies, bet arī noteikti izveidosim jaunu Latviju ar Skaistu Nākotni mums un mūsu bērniem, lai ko tas mums arī prasītu!

Un mēs esam absolūti pārliecināti - ja mums nebūs pietiekami daudz spēka, lai piepildītu šo kopējo visas tautas sapni, tad miljardiem jaunu cilvēku, visa progresīvā interneta sabiedrība daudzās pasaules valstīs aktīvi atbalstīs mūsu ideju!

Mūsu politiskās kustības galvenais uzdevums ir "kalpot savai tautai". Nevis izpatikt, liekuļot, melot, zemoties to priekšā, kam ir vara un nauda, bet kalpot ar tiešu valodu un godīgumu, realizējot dzīvē savu cilvēciskumu, sirsnīgumu, talantus un intelektu.

Mūsu spēks - Kalpošana Skaistajai Nākotnei!

Katrs, kuram ir tuvas mūsu idejas, mērķi un uzdevumi, kurš ir noguris no bezcerīgās tagadnes un kuram ir dedzīga vēlme iespējami jau tagad mainīt pasauli uz labāku, pievienojieties mums! Kopā mēs esam neuzvarami!

Partijas "Skaistā Nākotne"

piedāvājums

"Par korupcijas izskaušanu Latvijā"

Pārskatīt likumus par soda mēriem par kukuļņemšanu un korupciju.

•Mēs uzskatām, ka KUKUĻŅEMŠANĀ, KUKUĻDOŠANĀ UN KORUPCIJĀ PIEĶERTĀS PERSONAS NEVAJAG IESLODZĪT, bet motivēt nezagt, no katra kukuļņemšanā pieķertā (neatkarīgi no kukuļa lieluma) pieprasot ne mazāk kā 100 tūkstošu latu par katru likuma pārkāpuma faktu.

•Ja pieķertajai personai nav pietiekami daudz līdzekļu soda apmaksai, šādā gadījumā tiek konfiscēta viņa un viņa tuvāko radinieku manta soda summas apmērā.

•Pārkāpumu atklāšanā ieinteresēt visas organizācijas, privātpersonas un uzņēmējus, piešķirot noteiktus procentus no korumpētajai personai konfiscētās summas, lai tiktu fiksēti visi korumpētie ierēdņi visās valsts un pašvaldību pārvaldes struktūrās (to vidū deputāti, ministri, policisti un drošību struktūru darbinieki).

•Lai paātrinātu procesu, radīt īpašu struktūru, kas provocē visās valsts iestādēs kukuļdošanu un tādā veidā atklāt iespējami vairāk korupcijas gadījumu. Tādas pašas aktivitātes vērst arī pret narkotiku tirgotājiem, izspiedējiem, zagļiem.

•Reālu cietumsodu piespriest tikai sabiedrībai bīstamiem noziedzniekiem, bet visiem pārējiem piemērot liela izmēra naudas sodus un atstāt brīvībā. Par katru nākamo pārkāpumu soda naudas apjoms tiks palielināts.

•Jau šobrīd tiem ieslodzītajiem, kas nav bīstami sabiedrībai, piedzīt lielas naudas kompensācijas valstij. Tādā veidā gan atbrīvosim pārpildītos cietumus, gan samazināsim līdzekļus, kas jātērē to uzturēšanai.

•No līdzekļiem, kas iegūti par kukuļņemšanu un kukuļdošanu, līdzdalību narkobiznesā un citos noziegumos, radīt internetā absolūti caurspīdīgu sabiedrības rezerves fondu, par kura finansu sadalījumu lemtu sabiedrība ar autorizētu balsošanu internetā.

Foto: Gustavo. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV