Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Siguldā atklās "Laimas" pulksteni

EasyGet.lv, 31.08.2012. 09:32

Šodien tiek veikti pēdējie pulksteņa uzstādīšanas un renovētās Siguldas stacijas un laukuma labiekārtošanas darbi, lai jau sestdien, 1. septembrī, plkst. 21.00 atklātu īpaši Siguldai radīto unikālo Laima pulksteni. 

Pulksteni kā balvu kopā ar titulu Mīlestības pilsēta, Sigulda ieguva iedzīvotāju balsojumā pirms diviem gadiem, kad AS Laima svinēja savas darbības 140. gadadienu. Laima pulkstenis Siguldā simbolizēs tās vērtības, kam kalpo leģendārais Laima pulkstenis Rīgā - mīlestības caurstrāvota satikšanās vieta. Reizē pulkstenis vēstīs arī par Siguldas vērtībām, kas pievilcīgas ceļotājiem, tuvina draugus un ģimenes, baudot "zelta rudeni" un ievziedu laiku Siguldā. Pulksteņa autors ir Latvijas dizainers Arvis Sproģis.

Pasākuma laikā rekonstruētā dzelzceļa stacijas ēka pārvērtīsies par ekrānu, uz kura Arta Dzērves videoprojekcijās tiks izstāstīti Siguldas dzelzceļa stacijas piedzīvotie stāsti, savukārt uz skatuves stacijas laukumā muzicēs pasaules koru olimpiādes uzvarētājas "Latvian Voices" kopā ar bītboksa mākslas pārstāvi Lytos no Spānijas, Ginta Žilinska trio & blūza dīva Mirta un grupa "Melo M". Gaidāmi arī vairāki pārsteigumi, Latvijas gumijlēcēju kluba kaskadieru triki un, protams, svētku uguņošana.

"Laima pulksteņa dizains Siguldai būs mūsdienīgs, lai tas kalpotu gan kā pilsētas vides objekts, gan kā laikrādis, bet galvenais - kā simbols Mīlestībai, kura mīt Siguldā un siguldiešos," atzīst AS "Laima" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

"Esmu gandarīts, ka mums ir izdevies renovēt dzelzceļa staciju, jo šai ēkai jau sen bija nepieciešama rekonstrukcija - ceru, ka paveiktos vērienīgos uzlabojumus novērtēs mūsu novadnieki un viesi. Tāpat nozīmīgs ieguvums ir labiekārtotais stacijas laukums, kas veidos pilsētas centru ar jaunu satikšanās vietu visai Latvijai - Laimas pulksteni," gandarījumu par paveikto pauž Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Svētku programmas ietvaros plkst. 20:00 notiks izstādes "Latvijas lepnums - šokolāde Laima" atklāšana tirdzniecības centrā Šokolāde kopā ar AS "Laima" valdes priekšsēdētāju Rolandu Gulbi

Vairāk informācijas par uzņēmumu www.laima.lv, seko līdzi jaunumiem http://www.draugiem.lv/laima/ un http://twitter.com/LaimaSaldumi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV