Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Septembrī sāksies Spīķeru kvartāla un Daugavas krasta rekonstrukcijas darbi

EasyGet.lv, 06.09.2012. 11:55

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments parakstījis līgumu ar atklātā konkursa uzvarētāju apvienību „Merks – Saldus ceļinieks", un jau septembrī tiks uzsākti būvdarbi Spīķeru kvartālā un Daugavas krastmalā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Septembrī sāksies Spīķeru kvartāla un Daugavas krasta rekonstrukcijas darbi

Projekta ietvaros līdz nākamā gada vasaras sezonai te ir paredzēts izveidot atraktīvu un sabiedrībai saistošu publisko telpu, kas ļaus rīdziniekiem, pilsētas viesiem un tūristiem no jauna iepazīt šo Rīgas rajonu un izmantot tajā piedāvātās kultūras un aktīvās atpūtas iespējas.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko: „Parakstot līgumu, esam paveikuši visus sagatavošanās darbus un var uzsākties projekta īstenošana dzīvē. Revitalizācijas gaitā mēs šai iepriekš nolaistajai pilsētas teritorijai piešķiram jaunu dzīvi – esmu pārliecināts, ka te veidosies viens no interesantākajiem kultūras un atpūtas centriem Rīgā. Tas ir labs piemērs, kā degradētu teritoriju atgriezt pilsētas apritē, turklāt šīs vietas sakārtošanā esam spējuši piesaistīt nozīmīgu Eiropas finansējumu."

Spīķeru kvartāls, kas atrodas starp Maskavas, Krasta, Turgeņeva ielām un Daugavu ietilpst UNESCO pasaules kultūras mantojuma teritorijā – Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā. Tā revitalizācijas projekta ietvaros tiks labiekārtota un apzaļumota kvartāla teritorija, rekonstruēti inženiertehniskie tīkli, kā arī tiks uzlabota piekļuve Daugavas krastam, rekonstruējot pašlaik slēgto gājēju tuneli no Spīķeriem uz Daugavas krastmalu zem Krasta ielas. Personu apvienība „Merks – Saldus ceļinieks" pilnībā rekonstruēs kvartāla Daugavas krastmalu - starp Dzelzceļa un Salu tiltu 1,3 km garumā izbūvējot veloceliņu, izveidojot piestātnes ar piemērota augstuma platformām un laipām. Papildus gājēju promenādei un veloceliņam, ir paredzēts izveidot aktīvo skrituļotāju atpūtas zonu, nākotnes perspektīvā arī publisko peldvietu.

Apvienība „Merks – Saldus ceļinieks" pārstāvis SIA „Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš: „Spīķeru kvartāla un Daugavas krastmalas rekonstrukcija būvuzņēmumam „Merks" ir profesionāli interesants un mūsdienīgs projekts, kurā ir apvienoti inženiertehniskie, hidrotehniskie un labiekārtošanas darbi pilsētas vēsturiskajā centrā. Tā ir laba iespēja, veidojot mūsdienu prasībām atbilstošu vidi, dot savu ieguldījumu šī piemirstā, taču potenciāli ļoti interesantā Rīgas rajona pārtapšanā."

Projektu vada – Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Būvniecības izmaksu kopējā summa ir 4 540 052,47 Ls – Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV