Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Esplanādē 2014 saruna par piecdesmit astoņām Rīgām

EasyGet.lv, 11.09.2012. 12:16

Turpinot Pilsētas sarunas, trešdien, 12. septembrī, Rīga 2014 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 notiks saruna par Rīgas apkaimēm.

Rīgas apkaimes – vai tās ir pilsētas pilsētā? Kas ir tas, kas rada seju un garu kādai pilsētas daļai - celtnes, cilvēki, svētki vai rūpes? Kas ir apkaimē dzīvojoša cilvēka centrs un kā veidojas attiecības ar kaimiņiem? Sarunu vadīs Kārlis Streips.

Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas gada mērķis Rīgu veidot par pilsētu ar daudziem aktīviem centriem un kultūras programmu ienest ikvienā no apkaimēm. Rīgā kopumā ir 58 apkaimes, katra no tām savdabīgs cilvēku, vides, atmiņu un notikumu centrs. Aizvien vairāk Rīgas apkaimēs aktīvi cilvēki apvienojas, lai ietekmētu apkaimes attīstību vietējiem draudzīgā un vajadzīgā veidā.

Pilsētas sarunu cikla diskusija „Rīga: apkaimes" notiks trešdien, 12. septembrī, pl.16.00 Eiropas kultūras galvaspilsētas gada radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014.

Diskusijas Esplanādē 2014 notiek katru trešdienas pēcpusdienu. Tām var sekot klātienē Esplanādes radoši informatīvajā telpā un tiešraidē Latvijas Televīzijas interneta portālā www.ltv.lv. Diskusijas ieraksti saglabājas un ir pieejami Latvijas Televīzijas mājaslapā.

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 ir atvērta katru dienu un darbosies līdz 20. septembrim. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji to izveidojuši kā brīvi pieejamu telpu, kurā darbojas informācijas centrs, spēlē „Ceļam Rīgu" ikviens var izveidot savu ideālo pilsētu un notiek kultūras pasākumi. Telpa ir atvērta neformālām tikšanām un sarunām pilsētas centrā, pieejams bezvadu internets un brīvpieejas datori.

Plašāka informācija un tuvāko pasākumu programma: www.riga2014.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV