Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LU Zinātnieku naktī piedāvā plašu pasākumu programmu

EasyGet.lv, 19.09.2012. 09:17

Latvijas Universitātē (LU) 28. septembrī no plkst. 17.00 līdz 24.00 notiks Zinātnieku nakts, kur „lies ūdeni", laidīs raķetes, pētīs enerģiju, saredzēs auras un vēl daudz ko citu, iepazīstinot ar zinātni ikdienā un ikdienu zinātnē, informē LU Preses centrs. Šī gada Zinātnieku nakts tēma ir „stāsts par enerģiju". 28. septembrī visiem interesentiem durvis vērs LU fakultātes, zinātniskie institūti, laboratorijas un Botāniskais dārzs.
LU Zinātnieku naktī piedāvā plašu pasākumu programmu

„Bez sarežģītām formulām un shēmām Zinātnieku nakts ir vērsta uz to, lai nojauktu iedomāto robežu starp zinātnieku un sabiedrību. Tā ir iespēja redzēt, ko īsti dara zinātnieki savās laboratorijās un arī daudz ko vairāk. Šis pasākums līdzīgi kā Muzeju nakts kļuvis ļoti iecienīts gan skolnieku, gan ģimeņu vidū un iepriekšējos gados pie Latvijas Universitātes ēkām pat veidojās rindas, jo cilvēku interese par zinātni un tās izpausmēm ir liela. Ikvienam, kam interesē kosmoss, iesaku šogad apmeklēt Candera kosmosa izpētes muzeju Raiņa bulvārī 19, kur tiks svinēta rīdzinieka, raķešbūves pioniera Fridriha Candera 125 dzimšanas diena un, protams, neizpaliks arī raķešu palaišana. Savukārt Bioloģijas fakultātē būs iespējams uzzināt ko vairāk par mikroorganismu „enerģiju" – paredzēti gan demonstrējumi, gan toksicitātes testi. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte ikvienam piedāvā atnest un veikt sava ūdens paraugu kvalitātes analīzes laboratorijā, bet tiem, kam interesē kā pareizi „liet ūdeni", jādodas uz Ekonomikas un vadības fakultāti, kur par šo tēmu paredzēts pasākums trīs daļās. Notiks arī konkurss „ūdens liešanā", kur piedalīsies pasniedzēji un studenti pret apmeklētājiem," stāsta Latvijas Universitātes projektu vadītāja Ligita Liepiņa, aicinot katru pašu izveidot sev saistošāko Zinātnieku nakts maršrutu.

Latvijas Universitātē (Raiņa bulvārī 19) Zinātnieku nakti aizsāks „Zinātnes kafejnīca" par tēmu „Vai zināšanas ir enerģija?", turpretī vestibilā būs skatāma izstāde „150 gadi ar zināšanām".

Savukārt plkst. 22.00 visi tiek aicināti uz Latvijas Universitātes radio NABA klubu Nabaklab, kur būs klausāma un skatāma koncertprogramma „Spēlējam zinātni".

Līdz pat pusnaktij Latvijas Universitāte aicina apmeklēt Zinātnieku nakts aktivitātes gan Rīgas centrā, gan tās mikrorajonos Latvijas Universitātes Ķīmijas, Vēstures un filozofijas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, Bioloģijas, Humanitāro zinātņu, Ekonomikas un vadības fakultātēs, Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Cietvielu fizikas institūtā un Botāniskajā dārzā.

Visos LU Zinātnieku nakts pasākumos ieeja bez maksas.

Atgādinām, ka Latvijas Universitāte no 27. līdz 29. septembrim svin 93. jubileju, vienlaikus atskatoties vēsturē izstādēs un lūkojoties nākotnē Latvijas augstākās izglītības 150. gadadienai veltīto lasījumu „Latvijas augstākā izglītība Latvijas nākotnei" laikā.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts pasākums, kas Eiropā notiek jau septīto gadu pēc kārtas. Šī gada 23. septembrī Zinātnieku nakts vienlaicīgi notiks 32 Eiropas valstīs un 320 pilsētās.

Vairāk informācijas par LU Zinātnieku nakts 2012 pasākumiem http://www.lu.lv/petnieciba/komunikacija/zinatnieku-naktis/2012/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV