Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas Universitāte svin 93. gadadienu un Latvijas augstākās izglītības 150. jubileju

EasyGet.lv, 28.09.2012. 11:06

Latvijas Universitātē (LU) no 27. līdz 29. septembrim notiek 93. gadadienas svinības un Latvijas augstākās izglītības 150. gadadienai veltīti lasījumi „Latvijas augstākā izglītība Latvijas nākotnei" laikā, informē LU Preses centrs.

Ceturtdien, 27. septembrī, tika atklāta izstāde „Pēc septiņiem mirkļiem 100 gadi", kas veltīta LU vēsturei. Savukārt šodien, 28. septembrī plkst. 11.00, tiks atklāta izstāde „150 gadi ar zināšanām". Pēc vēsturiskās izstādes atklāšanas plkst. 12.00 norisināsies Latvijas Universitātes 93. gadadienai un Latvijas augstākās izglītības 150. gadadienai veltītie lasījumi „Latvijas augstākā izglītība Latvijas nākotnei", kuros piedalīsies arī Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un daudzas citas ar augstāko izglītību saistītas amatpersonas. Vakara noslēgumā plkst. 18.00 LU Lielajā aulā notiks kora „Kamēr" koncerts vai tajā pašā laikā 18.00 pasākums „Zinātnes kafejnīca" un citas Zinātnieku nakts aktivitātes.

Sestdien, 29. septembrī, notiks Latvijas Universitātes 93. jubilejai veltītā Senāta svinīgā sēde, kuras laikā tiks pasniegti diplomi Latvijas Universitātes Goda doktoriem un tiks sveikti LU Goda biedri. Sēde, kuras laikā norisināsies arī Doktoru promocijas ceremonija, sāksies plkst. 12.00 Lielajā aulā, bet pirms tam plkst. 10.00 Mazajā aulā Universitātes saime pulcēsies kopīgam svētbrīdim.

Senāta svinīgajā sēdē klātesošos uzrunās Senāta priekšsēdētājs profesors Māris Kļaviņš un Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš, tās laikā tiks pasniegti LU Goda doktora diplomi, tiks sveikti LU Goda biedri, kā arī piešķirta LU Ģerboņa Zelta zīme. Šogad Latvijas Universitātes Goda doktora grādu saņems Lībekas Universitātes profesors Fricis Siksts Keks. Savukārt kā LU Goda biedri tiks sveikti Latvijas Republikas Valsts prezidents Andris Bērziņš un politikas eksperts Pols Gobls. LU Ģerboņa Zelta zīmi saņems Latvijas Universitātes profesors Juris Krūmiņš, kas ir arī bijušais LU Ekonomikas fakultātes dekāns un ilggadējs mācību prorektors. Apbalvojums piešķirts par lojalitāti un mūža ieguldījumu Latvijas Universitātes attīstībā, tās akadēmisko tradīciju veidošanā un saglabāšanā, kā arī ilglaicīgā pārvaldības nodrošināšanā un par aktīvu zinātnisko darbību.

Šogad ceturto gadu pēc kārtas norisināsies doktoru promocijas ceremonija – Latvijas Universitātes atjaunotā tradīcija godināt jaunos zinātņu doktorus svinīgā pasākumā. Ceremonijas laikā jaunie doktori saņems LU Apliecinājuma rakstu, LU Doktora šalli un LU Doktora sudraba nozīmi vai kulonu. Doktoru promocijas ceremonijā tika aicināti piedalīties tie jaunie doktori, kuri Latvijas Universitātē ir aizstāvējuši promocijas darbu 2011./2012. akadēmiskajā gadā, kā arī iepriekšējos gados.

Pēcpusdienā plkst. 16.00 notiks mecenātu pieņemšanas pasākums, bet plkst. 18.00 vakarā – LU Akadēmiskā balle.

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gada 28. septembrī, un ir valsts vēsturiski nozīmīgākais izglītības, zinātnes un kultūras centrs, kurā apvienots un tiek attīstīts Latvijas Republikas galvenais mācību un pētnieciskais potenciāls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV