Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Zinātnieku nakts 2012" Latvijas Universitātē

EasyGet.lv, 28.09.2012. 11:55

Šodien Latvijas Universitāte (LU) no plkst. 18.00 līdz pat pusnaktij aicina apmeklēt Zinātnieku nakts aktivitātes gan Rīgas centrā, gan tās mikrorajonos Latvijas Universitātes Ķīmijas, Vēstures un filozofijas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, Bioloģijas, Humanitāro zinātņu, Ekonomikas un vadības fakultātēs, Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Cietvielu fizikas institūtā, Radio Naba klubā Nabaklab un Botāniskajā dārzā, informē LU Preses centrs.

Viss sāksies plkst. 18:00, kad LU kafejnīcā notiks "Zinātnes kafejnīcas" pasākums "Orientēšanās telpā", kas veltīts LU 93.gadadienai. Šoreiz vairāk uzmanības tiks pievērsts ģeodēzijas tēmām, tostarp, GPS spēlei geokešings.

Vēstures un filozofijas fakultāte (VFF) sadarbībā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju „Zinātnieku nakts 2012" ietvaros aicina uz publisku diskusiju „Zemūdens un piekrastes arheoloģiskais mantojums Latvijā: apzināšana, izpēte un saglabāšana". VFF aicina arī uz filozofiskām sarunām fakultātē par ūdens enerģiju.

Zinātnieku nakts ietvaros arī Humanitāro zinātņu fakultātes 2. stāva vestibilā, sākot no plkst. 18:00, norisināsies akadēmiskas performances, kas veltītas ūdens enerģijai valodā, kultūrā un tekstos.

Savukārt LU Sociālo zinātņu fakultātes raidkompānija Kivi TV strādās ar kameru, jo pasākuma laikā publikai būs arī vienreizēja iespēja izbaudīt slavas minūti, ierakstot gadsimta stand-up par impresiju „Strūklaka". TV žurnālistikā stand-up ir bieži sastopama vēstījuma veidošanas tehnika. Ar to saprot žurnālista runāšanu kameras priekšā, kas, piemēram, ziņu sižetā tiek ievietots sākumā vai nobeigumā, vai arī tiek izmantota kā pāreja no vienas tēmas uz citu. Tādējādi zinātnieku naktī ikviens varēs pārbaudīt savas stand-up spējas, liekot iztēlotajiem skatītājiem aizgrābti sekot reportāžai par impresiju „Strūkla". Labākie stendapi tiks apkopoti, samontēti un publicēti sociālajā medijā YouTube. Multimediālā impresija „Strūkla" notiks LU Bioloģijas fakultātē, Kronvalda bulvārī 4 (1. auditorijā). Pasākuma ilgums: no 20.00 līdz 22.00.

Bet pēc tam visi tiek aicināti uz Latvijas Universitātes radio NABA klubu Nabaklab, kur būs klausāma un skatāma koncertprogramma „Spēlējam zinātni".

Plašāka informācija par visiem LU paredzētajiem Zinātnieku nakts pasākumiem mājas lapā www.lu.lv sadaļā „Zinātnieku nakts 2012" (http://www.lu.lv/petnieciba/komunikacija/zinatnieku-naktis/2012/)

Visos LU Zinātnieku nakts pasākumos ieeja bez maksas.

Atgādinām, ka Latvijas Universitāte no 27. līdz 29. septembrim svin 93. jubileju, vienlaikus atskatoties vēsturē izstādēs un lūkojoties nākotnē Latvijas augstākās izglītības 150. gadadienai veltīto lasījumu „Latvijas augstākā izglītība Latvijas nākotnei" laikā.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts pasākums, kas Eiropā notiek jau septīto gadu pēc kārtas. Šī gada 23. septembrī Zinātnieku nakts vienlaicīgi notiks 32 Eiropas valstīs un 320 pilsētās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV