Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sāk Spīķeru kvartāla un Daugavas krastmalas rekonstrukciju

EasyGet.lv, 22.10.2012. 15:50

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko šodien sāka Spīķeru kvartāla un Daugavas krastmalas rekonstrukcijas darbus, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Sāk Spīķeru kvartāla un Daugavas krastmalas rekonstrukciju

„Jau nākamgad pašlaik slēgtā un neizmantotā krastmala pie Spīķeru kvartāla izskatīsies labāk nekā krastmala, kas ir iepretī Vecrīgai. Šī būs pilnībā atjaunota un labiekārtota pilsētas daļa, kuru pilnvērtīgai atpūtai varēs izmantot gan rīdzinieki, gan tūristi. Pateicoties tam, ka kvartāls tiks sakārtots, šeit noteikti parādīsies arī jauni restorāni un kafejnīcas, veikali, galerijas. Tas nozīmē arī jaunas darba vietas", atzīmēja Nils Ušakovs.

Savukārt Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko norādīja: „Īstenojot šo projektu, Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par jaunu kultūras un atpūtas centru. Tas ir labs piemērs, kā degradētu teritoriju atkal iekļaut pilsētas apritē."

Pasākumā piedalījās uzņēmuma „Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš, projekta vadītājs Jānis Doniņš un biedrības „Rīgas Spīķeri" valdes loceklis Jānis Dinne.

Spīķeru kvartāls atrodas starp Maskavas, Krasta, Turgeņeva ielām un Daugavu, Tas ietilpst UNESCO pasaules kultūras mantojuma teritorijā – Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā.

Darbi notiek projekta „Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartāla degradētās teritorijas revitalizācijas" projekta ietvaros. Tā mērķis ir nodrošināt degradētās teritorijas kvartāla starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielām, kā arī 1,3 kilometrus garā krastmalas posma revitalizāciju, pārvēršot to par iedzīvotājiem un tūristiem publiski pieejamu kultūras, izglītības un atpūtas telpu.

Līdz 2013.gada aprīlim plānots nojaukt pagaidu un teritoriju degradējošās ēkas un nožogojumus, apzaļumot teritoriju, nobruģēt ietves un riteņbraucēju celiņu, izbūvēt žogu, soliņus, atkritumu urnas, kā arī uzstādīt apgaismojumu, atjaunojot gājēju tuneli un tuneļa kāpnes aprīkojot ar estakādi, izveidot drošu un ērtu pieeju Daugavas krastmalai. Papildus gājēju promenādei un veloceliņam paredzēts izveidot aktīvo skrituļotāju atpūtas zonu. Krasta ielā un gar Daugavas krastu tiks uzstādītas jaunas norobežojošās tērauda margas, remontēta esošā norobežojošā Krasta ielas siena, veikts Daugavas krasta aizsargdambja akmens daļu remonts u.c.

Projekta kopējais finansējums 4 910 000 latu (termiņš 2013.gada decembris). Personu apvienības „Merks- Saldus ceļinieks" Būvniecības līguma kopējā summa ir 4 540 052 latu (termiņš 2013.gada aprīlis). Eiropa Reģionālās attīstības fonda finansējums – 2 550 000 latu. Rīgas domes līdzfinansējums - 2 360 000 latu.

Spīķeru revitalizācijas tehniskā projekta vizualizācijas apskatāmas Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā "www.rdpad.lv" sadaļā "Projekti".

Foto: RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs, RD Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko, Merks valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš un biedrības Rīgas Spīķeri valdes loceklis Jānis Dinne. Foto (c) Renārs Koris

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV