Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Daugavpils Zinātnes festivāls aicina ģimenes

EasyGet.lv, 31.10.2012. 10:17

Trešo dienu savu darbību turpina 7. Daugavpils Zinātnes festivāls, kura mērķis ir vienkāršā un visiem saprotamā veidā pastāstīt un parādīt, ka zinātne nav kaut kas tāls, sarežģīts un nesaprotams.

Šodien, 31. oktobrī, īpaši festivāla aktivitātes apmeklēt tiek aicinātas ģimenes. No plkst. 11:00 līdz plkst. 18:30 darbosies tradicionālā Zinātnes pilsētiņa, kurā ikviens interesents var piedalīties interaktīvā izstādē, veikt eksperimentus, modelēt, piedalīties dažādās spēlēs un uzzināt, kas ir enerģija, kā to var iegūt un ekonomiski izmantot ikdienā. No plkst. 15:30 savu darbību uzsāks rotaļu pilsētiņa. Tajā mazākajiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja katram apgleznot un paņemt līdzi savu rotaļlietu, ko būs sagādājusi Berķeneles koka rotaļlietu darbnīca. Savukārt no plkst. 16:00 sāks darboties arī Zinātnes pasaules pilsētiņa mazajiem, kurā bērni varēs radoši izpausties: veikt eksperimentus, modelēt un piedalīties dažādās spēlēs.

Bez jau minētā šodien no plkst. 11:00 ir iespēja apmeklēt grāmatu izstādi un videoklipu demonstrāciju, kurā tiks stāstīts par enerģijas daudzveidību; plkst. 13:00 notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta, akadēmiķa Jura Ekmaņa lekcija "Latvijas enerģētika: attīstības iespējas"; plkst. 14:30 varēs rast atbildes uz jautājumiem: ko nozīmē būt laimīgam, kā pozitīvo enerģiju sajūtam savā dzīvē un kā tā iespaido mūsu labklājību, kādas ir mūsu cilvēcīgās personīgās vēlmes un dažādu zinātnes nozaru ieguldījums šo vēlmju piepildīšanai, bet plkst. 15:45 varēs doties neklātienes ceļojumā, kurā varēs uzzināt par vēsturnieku intelektuālās enerģijas avotiem.

Aicinām ikvienu interesentu iesaistīties festivāla aktivitātēs un pārliecināties, ka zinātne ir saprotama un pieejama katram.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV