Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valsts svētku programma Cēsu novadā

EasyGet.lv, 01.11.2012. 12:19

Atzīmējot Lāčplēša dienu 11. novembrī un Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu 18. novembrī, Cēsu novadā norisināsies piedzīvoju un izaicinājuma spēlē jauniešiem, ikviens varēs pievienoties lielu svinīgajā Lāpu gājienā. Pils parkā būs mirdzošās Latvijas kontūras izveide un iespēja noskatīties unikālu gaismas un skaņas priekšnesumu, kas projicēts būs uz Viduslaiku pils torņa. Skanēs svētku koncerti, notiks izglītojošas lekcijas un atvērtas būs jaunas izstādes, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska.

Lāčplēša dienā 11. novembrī Cēsu pils parkā un apkārtnē no plkst.10:00 līdz plkst.17:00 notiks patriotiska piedzīvojumu un izaicinājuma spēle jauniešiem „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas" fināla misija „Nosargā Cēsis!". Lai svētku dienu ikviens sagaidītu svinīgā noskaņojumā, Pils parkā kā patriotisma simbols tiks locīta un dāvinātas sarkanbaltsarkanās lentītes, kas atgādinās par izšķirošo kauju Latvijas brīvības cīņām tieši šajā datumā-1919.gada 11.novembrī,kad Latvijas armija atbrīvoja Rīgu no Bermonta karaspēka.

Sekojot jau iedibinātai tradīcijai, plkst.17:30 notiks pulcēšanās pie Skolnieku rotas pieminekļa, lai dotos svinīgā lāpu gājiena uz Lejas kapiem. Lāpu gājiena pasākums ir ieguvis īpašu atsaucību un popularitāti, jo katru gadu pulcina kopā aizvien lielāku dalībnieku skaitu. Tajā piedalās Cēsu NBS Instruktoru skola, Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu vienība, skolu jaunieši, ģimenes ar bērniem un viesi no tuvākajiem novadiem.

Uzņēmējs un mirdzošās Latvijas kontūras idejas autors Renārs Sproģis ar Cēsu Domes atbalstu rīko īpašu pasākumu. Sadarbojoties ar Latvijas līderiem 3D multimediālo priekšnesumu izveidē – filmu kompāniju Kalvestudija un tehnisko nodrošinātāju PB, tiks radīts unikāls gaismas un skaņas priekšnesums, kas skatītāju iztēli emocionāli iznesīs cauri Latvijas liktenīgajiem ceļiem. Cēsu Pils parka estrādē no plkst.18:30 ikviens laipni aicināts iedegt gaišu sveces liesmiņu par savu Latviju un noskatīties šīs gaismas projekcijas, kas redzamas būs uz pils torņa.

Vakarā no plkst.20:00 jauniešus uz koncertu „Palikt?..Izvēlies!..." aicina Fonoklubs.

Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītie pasākumi iesāksies jau 16.novembrī, kad Vaives tautas namā notiks svētku sarīkojums ar Vaives pagasta kustības "Labo darbu krātuvīte" nominantu apbalvošanu, koncertu un balli.

17. novembrī koris „Wenden" Cēsu meža skolā sniegs koncertu „Ai, zemīte, Tēvu zeme". Vēl šajās dienās patīkamu pārsteigumu ir sagatavojis Cēsu Vēstures un mākslas muzejs, piedāvājot skolu jauniešiem izglītojošas un interesantas lekcijas, muzejpedagoģiskās programmas, ceļojošās izstādes.

18. novembra svētku norises ievadīs dievkalpojums Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, būs ziedu nolikšana pie Uzvaras pieminekļa, bet pēcpusdienā plkst.16:00 Cēsu 2.pamatskolā svinīgais sarīkojums ar koncertuzvedumu „No zobena saule lēca", kurā godinās Cēsu novada pašvaldības iestāžu izvirzītos darbiniekus nominācijā „Gada darbinieks". Būs arī konkursa „Būve 2012" godalgoto uzvarētāju sveikšana un paziņoti konkursa „Par skaistāko Cēsu novada dārzu un sakoptāko teritoriju" rezultāti un laureāti. Šogad valsts svētkos būs arī Latvijas III olimpiādes godalgoto vietu Cēsu novada sportistu godināšana.

Patriotiskas izstādes par godu valsts svētkiem ir sagatavojis Cēsu Vēstures un mākslas muzejs un Cēsu Centrālās bibliotēka. Jauna fotoizstāde būs apskatāma arī Cēsu Tūrisma informācijas centrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV