Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Lāčplēša dienā Cēsīs mirdzēs Latvijas kontūra un notiks 3D multimediāls priekšnesums

EasyGet.lv, 05.11.2012. 11:12

Cēsīs Lačplēša dienu atzīmēs ar lāpu gājienu pilsētā, mirdzošās Latvijas kontūras izveidi Pils parka estrādē un 3D gaismas un skaņas priekšnesumu, kuru rādīs uz Pils mūra. Vakarā Fonoklubā notiks koncerts jauniešiem.

Sekojot jau iedibinātai tradīcijai, plkst. 17:30 notiks pulcēšanās pie Skolnieku rotas pieminekļa, lai dotos svinīgā lāpu gājiena uz Lejas kapiem. Lāpu gājiens katru gadu pulcina kopā aizvien lielāku dalībnieku skaitu, tajā piedalās skolu jaunieši, ģimenes ar bērniem, un viesi no tuvākajiem novadiem. Šogad gājienu kuplinās Cēsu NBS Instruktoru skola, Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu vienība, kā arī spēles „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas" fināla misijas dalībnieki.

Sveces liesmiņas iedegšana Pils parkā estrādē par godu Latvijai, ir ierasts rituāls pēc Lāpu gājiena ikvienam viesim un cēsniekam. Mirdzošo Latvijas kontūru „Latvija esam mēs paši" kas notiek Pils parka estrādē, un kuru organizē uzņēmējs Renārs Sproģis, šogad papildinās unikāls gaismas un skaņas 3D priekšnesums, kas skatītājus vedīs cauri Latvijai liktenīgajam laikam. Pasākums Pils parka estrādē no plkst.18:30.

Lai svētku dienu ikviens sagaidītu svinīgā noskaņojumā, no plkst.10:00 Pils parkā kā patriotisma simbols tiks locīta un dāvinātas sarkanbaltsarkanās lentītes, kas atgādinās par izšķirošo kauju Latvijas brīvības cīņām tieši šajā datumā-1919.gada 11.novembrī,kad Latvijas armija atbrīvoja Rīgu no Bermonta karaspēka.

Vēl šajā dienā Cēsīs norisināsies patriotiska piedzīvojumu un izaicinājuma spēle jauniešiem „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas" fināla misija „Nosargā Cēsis!", piemiņas Dievkalpojums Cēsu Sv. Jāņa baznīcā.

Vakarā jaunieši no plkst. 20:00 aicināti uz koncertu Fonoklubā „Palikt?..Izvēlies!...".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV