Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas dzimšanas dienas pasākumi Cēsīs

EasyGet.lv, 12.11.2012. 12:02

Latvijas dzimšanas dienā 18. novembrī Cēsu novadā būs svētku koncerti, izglītojošās lekcijas, atvērtas jaunas izstādes un ziedu nolikšana pie Uzvaras pieminekļa Vienības laukumā.

Cēsu Izstāžu namā 14.novembrī pl.16:00 koncertu sniegs ciemiņi no Rīgas Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola. Koncertā labākie klavieru, stīgu, pūšamo un sitaminstrumentu nodaļas audzēkņi, kā arī skolas 3.–8. klašu kori. 15.novembrī pl.18:00 Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas sagatavots svētku koncerts, kurā skanēs latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi skolas labāko audzēkņu, pūtēju ansambļa un kora sniegumā.

Godinot Latviju un apliecinot patriotismu un mīlestību tai, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra (CKTC) jauktais koris „WENDEN" 17.novembrī, plkst.17.00 sniegs Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienai veltītu koncertu „AI, ZEMĪTE, TĒVU ZEME" Cēsu Meža skolā. Koncertprogrammā tiks aptverta plaša sajūtu un emociju gamma, izdziedot gan latviešu kora mūzikas klasikas „pērles", gan mūsdienu komponistu skaņdarbus – I.Kalniņa „Lūgšana" un „Dziesma", Z.Liepiņa „Mātes karogs", Z.Liepiņa „Svētī debesīs šo zemi" u.c.

18.novembris Cēsīs sāksies Svētku Dievkalpojumu Cēsu Sv. Jāņa baznīcā pl.11:00, un pēc tā pl.13:00 ikviens laipni aicināts pievienoties Cēsu novada pašvaldības pārstāvjiem Ziedu nolikšanai pie Uzvaras pieminekļa Vienības laukumā.

Pēc ziedu nolikšanas interesenti aicināti uz Cēsu Jauno pili, kur pl.14:00 notiks jaunas foto izstādes „Cēsis manās acīs" atklāšana. Izstādē būs apskatāmi cēsnieku piefiksēti fotomirkļi, kuri pašiem izstādes veidotājiem likušies visraksturīgākie pilsētai. Bet pl.14:30 Jaunās pils konferenču zālē atklās izstādi „Baibas Peciņas-Bolšaites dzimtas relikvijas".

Pēcpusdienā plkst.16:00 Cēsu 2.pamatskolā notiks svinīgais sarīkojums un koncertuzvedums „No zobena saule lēca". Svinīgajā sarīkojumā godinās Cēsu novada pašvaldības iestāžu izvirzītos darbiniekus nominācijā „Gada darbinieks". Būs arī konkursa „Būve 2012" godalgoto uzvarētāju sveikšana un paziņoti konkursa „Par skaistāko Cēsu novada dārzu un sakoptāko teritoriju" rezultāti un laureāti. Šogad valsts svētkos būs arī Latvijas III olimpiādes godalgoto vietu Cēsu novada sportistu godināšana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV