Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Atlantijas okeānā atrastas lielākās nogrimušās bagātības

LETA, 19.05.2007. 10:50 | komentāri (3)

Amerikāņu dārgumu meklētāji atraduši Atlantijas okeānā lielākās nogrimušās bagātības, kur vērtība tiek lēsta 500 miljonu dolāru (260 miljonu latu) apjomā, vēsta ASV mediji.
Atlantijas okeānā atrastas lielākās nogrimušās bagātības
Kā paziņoja jūrā nogrimušo dārgumu meklēšanas kompānijas "Odyssey" līdzīpašnieks Gregs Stemms, izdevies atrast Atlantijas okeānā pirms aptuveni 400 gadiem nogrimuša kuģa atliekas. Tikai zelta un sudrabu monētu vien kopējais svars ir 17 tonnas, viņš sacīja.

Stemms uzskata, ka kuģis bijis ceļā uz Ameriku no Anglijas, un apgalvo, ka nogrimusī bagātība neatrodas nevienas valsts teritoriālajos ūdeņos.

Dārgumu meklētāji neatklāj visas detaļas, taču paziņojuši, ka bagātības atrastas rajonā, kur ir daudz nogrimušu kuģu. Viņi plāno atgriezties tajā vietā, lai turpinātu dārglietu un saglabājušos senlietu vākšanu.

Līdz šim par visveiksmīgāko atradumu tiek uzskatīta 1622.gadā vētrā pie Floridas krastiem nogrimušas spāņu galeonas atrašana. Bagātības 400 miljonu dolāru (208 miljoni latu) vērtībā 1985.gadā atrada Mels Fišers, kurš tiek uzskatīts par dārgumu meklēšanas biznesa pamatlicēju.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV