Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Roberts Ķīlis sabiedrībai skaidro plānu reformām augstākajā izglītībā

EasyGet.lv, 21.11.2012. 15:19

Pirms vairāk nekā diviem mēnešiem, atsaucoties uz spēkā esošiem plānošanas dokumentiem (Valdības deklarācija, Valdības rīcības plāns, informatīvais ziņojums "Par nepieciešamajām strukturālajām reformām augstākajā izglītībā un zinātnē Latvijas starptautiskās konkurētspējas paaugstināšanai"), Izglītības un zinātnes ministrija sagatavoja prezentāciju, kurā atspoguļots reformu plāns augstākajā izglītībā.

Septembra mēnesī šis plāns tika prezentēts Valsts prezidentam, koalīcijas Saeimas frakcijām, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, darba devēju un augstskolu pārstāvjiem. Pie vairākiem šī plāna punktiem jau rit aktīvs darbs – ministrija ir izstrādājusi un valdībā apstiprinājusi grozījumus studiju virzienu akreditācijas kārtībā, izstrādāti un koalīcijas partneriem iesniegti vērtēšanai grozījumi Augstskolu un Izglītības likumos. Tie paredz plašāku Eiropas Savienības valstu valodu lietojumu un augstskolu pārvaldības maiņu.

Neskatoties uz to, publiskajā komunikācijā vairākkārt izskanējis viedoklis, ka izglītības un zinātnes ministrijai nav reformu plāna reformām augstākajā izglītībā.

Lai ļautu pārliecināties par pretējo, ministrs Roberts Ķīlis 20 minūšu prezentācijā iespējami kodolīgi vēlreiz izstāsta iecerēto reformu plānu. Vienlaikus ministrija strādā šī paša pasākumu plāna „birokrātiskas versijas", kas tiks apstiprināta tuvākajā laikā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV