Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas maratonā žonglieris ar futbola bumbu centīsies veikt minimaratonu

LETA, 19.05.2007. 11:00

Šo svētdien Rīgas maratonā piedalīsies arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ietērpts un deleģēts žonglieris Uģis Zariņš, kurš mēģinās uzstādīt jaunu rekordu - veikt visu minimaratona distanci, žonglējot futbola bumbu.
Rīgas maratonā žonglieris ar futbola bumbu centīsies veikt minimaratonu

Galerijas:

24 gadus vecais futbolists savulaik ir spēlējis Latvijas jauniešu U-15, U-16 un U-18 izlasēs, bet pēdējos 10 gadus nopietni pievērsies futbola tehnikai - bumbas vadīšanai, driblēšanai un žonglēšanai. Viņš ir piedalījies arī bumbas žonglēšanas pasākumos Rīgā, Valmierā, Cēsīs, turklāt tieši Cēsīs Zariņš sasniedza iepriekšējo Latvijas rekordu - nogāja piecus kilometrus, žonglējot bumbu.

Rīgas maratonā Zariņu atbalstīs arī citi LFF darbinieki, kas pieteikušies startam. "Skriešana ir praktiski visu sporta disciplīnu pamatā, futbolā vien vienas spēles laikā tiek noskrieti 8-10 kilometri, profesionālajā pat vēl vairāk. Turklāt tas palīdz saglabāt veselību un labu fizisko formu, tāpēc paldies Nordea bankai par šādu iniciatīvu, kuru mēs centīsimies padarīt vēl interesantāku ar futbola draugu dalību maratonā," saka LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Žonglētāja pēdējie labākie sasniegumi - pieci kilometru Cēsu rekords un 6,9 kilometru neoficiālais Valmieras rekords. "Agrāk bijām astoņi žonglētāji, pašlaik esmu palicis tikpat kā viens. Kamēr pietiks entuziasma un sponsoru atbalsta, tikmēr centīšos neapstāties un palielināt kilometru skaitu," saka Zariņš, kurš šo distanci mēģinās veikt par godu savam trīs mēnešus vecajam dēlam Ērikam.

Viņa mērķis ir sasniegt 20 kilometru distanci, noturot bumbu gaisā. "Latvijā diez vai uzstādīsim tādus rekordus kā pasaulē, kur rezultāti pārsniedz pat 50 kilometrus, taču uz Eiropas sasniegumiem varētu mēģināt," atzīst Uģis. "Man patīk skriet un žonglēt. Laikam katram ir savs hobijs - viens labi apdrošina mašīnas, viens ir labs advokāts, bet šī ir mana aizraušanās."
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV