Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina iesaistīties Ēnu dienā 2013

EasyGet.lv, 14.12.2012. 10:37

No 7. līdz 23. janvārim uzņēmumi un organizācijas ir aicināti pieteikt vakances Ēnu dienai, kas notiks 13. februārī.

Ēnu diena Latvijas skolu jauniešiem dod iespēju pavadīt vairākas stundas kopā ar interesējošas profesijas pārstāvi un praksē iepazīt savas nākotnes nodarbes visdažādākos aspektus. Darbiniekiem Ēnu diena ir lieliska iespēja iedvesmot savus nākamos kolēģus mērķtiecīgai karjerai, kā arī iespēja paskatīties uz savu profesiju un tās ikdienu no malas.

Akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu izvēlēties savu profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, akcija sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā.

Šoreiz īpaši aktualizēta tiks IT nozare, jo informācijas tehnoloģijas ir svarīgs līdzeklis inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanā, kas Latvijas tautsaimniecības attīstībai šobrīd ir īpaši nozīmīgi. Tomēr gribam atzīmēt, ka ikviena profesija ir ļoti svarīga un katrs darbs nozīmīgs, tādēļ aicinām Ēnu dienas akcijā iesaistīties visdažādāko profesiju pārstāvjus.

Akcijā kā „ēnu devējs" var piedalīties jebkurš uzņēmums, organizācija vai institūcija, bet par darbinieka „ēnu" var kļūt jebkurš 1. – 12.klašu skolēns. Lai to izdarītu, gan uzņēmumiem, gan skolēniem jāreģistrējas www.enudiena.lv. Reģistrēšanās akcijai sāksies 7.janvārī. Uzņēmumi varēs reģistrēt savas piedāvātās Ēnu dienas vakances līdz 23. janvārim. Skolēnu pieteikumi sistēmā tiks pieņemti līdz 30. janvārim. Līdz 5. februārim uzņēmumi apstiprinās izvēlētās „ēnas".

Biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Young Enterprise Latvija Ēnu dienu organizē jau trīspadsmito gadu. 2012. gadā Ēnu dienai reģistrējās 423 uzņēmumi, piedāvājot kopumā 4899 ēnošanas vakances. Uz tām pieteicās 10 171 skolēni.

uzņēmumI un skolēnI aicināti jau laicīgi rezervēt 13. februāri un aktīvi iesaistīties Ēnu dienas akcijā. Uz dalību akcijā aicina JA-YE Latvija un Swedbank, kā arī akcijas informatīvais atbalstītājs – portāls draugiem.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV