Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izglītības iestādēs notiek studentu ziemas uzņemšana

EasyGet.lv, 20.12.2012. 13:14

Ziemas uzņemšana 2012./2013. akadēmiskajam gadam šobrīd notiek 20 augstskolās un koledžās, kā arī 26 profesionālajās izglītības iestādēs, kur jaunieši var mācīties Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētās programmās. Visa aktuālā informācija par termiņiem un programmām pieejama Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) ceļvedī NIID.LV.

Augstskolas un koledžas jauniešiem piedāvā iestāties 187 studiju programmās:
- 44 pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmās;
- 72 bakalaura programmās;
- 63 maģistrantūras programmās;
- astoņās doktorantūras programmās.

Vairākas augstskolas, piemēram, Informācijas sistēmu un menedžmenta augstskola, Latvijas Biznesa koledža, Baltijas psiholoģijas un menedžmenta augstskola un Biznesa vadības koledža šobrīd uzņem studentus visās to īstenotajās programmās.

Savukārt VIAA īstenotajā ESF projektā „Profesionālās izglītības programmu, pamatprasmju un kompetenču apguve izglītības un profesionālās karjeras turpināšanai" ziemas uzņemšana notiek 26 izglītības iestādēs. 17-25 gadus veci jaunieši var pieteikties un iegūt kādu no 35 kvalifikācijām, turklāt arods būs apgūts jau gada vai pusotra laikā. Mācības ir bez maksas, audzēkņi var saņemt līdz 70 latu ikmēneša stipendiju. Pieteikties pusotru gadu ilgajām studijām var līdz 14.janvārim, bet gada programmām – līdz 25.februārim.

Ziemas uzņemšanas termiņi katrā izglītības iestādē atšķiras. Jāpievērš uzmanība, ka ne visas augstskolas piedāvā pilna laika studijas. Precīza informācija par uzņemšanu atrodama www.niid.lv.

Nacionālā izglītības iespēju datubāze (NIID.LV), ko uztur VIAA, apkopo Latvijas izglītības iestāžu piedāvātās iespējas. Tajā atrodamas profesionālās vidējās izglītības programmas, augstākās izglītības studiju programmas, kā arī augstskolu, koledžu un pieaugušo izglītības iestāžu piedāvātie kursi pieaugušajiem un jauniešiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV