Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Zinātnes vārdā" stāstīs par Latvijas laukiem un antropoloģiju

EasyGet.lv, 14.01.2013. 10:26

Latvijas Universitātes radio NABA raidījumā "Zinātnes vārdā" 15. janvārī antropoloģes Ieva Raubiško un Agnese Cimdiņa stāstīs par studijām ārvalstīs un lauku dzīves pētījumiem Latvijā, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Otrdien, 15. janvārī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes (LU) radio NABA (93,1 FM) raidījumā "Zinātnes vārdā" viesosies jaunās atntropoloģes, LU Humanitāro zinātņu fakultātes pasniedzējas, pētnieces Ieva Raubiško un Agnese Cimdiņa.

Ieva nesen zinātnisko grādu ieguvusi Anglijā, Agnese - Norvēģijā. Abas Latvijā ir strādājušas Eiropas Sociālā Fonda projektā „Savs kaktiņš, savs stūrītis zemes – Latvijas lauku iedzīvotāju attīstības stratēģijas un kultūrvides pārmaiņas". Pētījuma objekts tajā ir tagadnes procesi Latvijas laukos, ar to saprotot idejas un praksi, kas veidojas lauku kultūras un sociālpolitiskajā vidē. Pētnieki skata šos procesus no vairāku zinātņu nozaru: sociālantropoloģijas, politoloģijas, vides zinātnes, valodniecības un literatūrzinātnes skatu punkta. Īpaša uzmanība tiek pievērsta veco un jauno dzīves formu mijiedarbei ilgtspējīgas attīstības kontekstā. Pētniecības projekta ietvaros Ieva un Agnese kopā izveidojušas starpdisciplināru rakstu krājumu „Dzīve – Attīstība – Labbūtība Latvijas laukos" un nesen pabeigušas monogrāfiju „Cilvēks un darbs Latvijas laukos: sociālantropoloģisks skatījums".

Raidījumu vadīs Anna Platpīre un Jānis Daugavietis.

Tālr. studijā 67034455, e-pasts jautājumiem – zinatnesvarda@radionaba.lv.

Raidījuma arhīvs pieejams: http://www.mixcloud.com/tag/zinatnes-varda.

Raidījums notiek divas dienas pirms „Zinātnes kafejnīcas" pasākuma (http://www.lu.lv/zinas/t/17768/), kur par šo un citiem saistītiem tematiem plašāk runās gan raidījuma viesi, gan citi speciālisti. Šo diskusiju varēs vērot arī tiešraidē www.lu.lv/tiesraide.

„Zinātnes kafejnīca" un raidījums „Zinātnes vārdā" ietilpst LU un projekta „RīgaPunkts" atbalstītajā pasākumu ciklā, kura mērķis ir popularizēt zinātni caur daudzveidīgām kultūras aktivitātēm, tostarp lektorijiem, koncertiem, izstādēm un radio raidījumiem. Šī projekta aktivitātes iekļaujas pasākuma „Rīga 2014" oficiālajā programmā un turpināsies līdz pat 2014. gadam, kad Rīga visā pasaulē prezentēs sevi kā Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Radio NABA: http://www.naba.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV