Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ar trešo Latvijas Pikošanās čempionātu atzīmēs Pasaules Sniega dienu

EasyGet.lv, 17.01.2013. 15:31

Sestdien, 19. janvārī, Mežaparka atrakciju un atpūtas kompleksā "Rīgas Sniega parks" notiks Actimel rīkotais trešais Latvijas Pikošanās čempionāts, iesildot Pasaules Sniega dienu, ko ik gadu svin 20. janvārī, informē Madara Zvejniece.

Iesildīšanās Pasaules Sniega dienai notiks Mežaparka atpūtas kompleksā "Rīgas Sniega parks", kur norisināsies Latvijas Actimel Pikošanās čempionāts. Šogad sacensībām reģistrējušies vairāk nekā 1000 dalībnieku, kas piedalīsies tādās pikošanās disciplīnās kā „Sniega piku basketbols", „Sniega kērlings", „Actimel ķegļi", „Sniega piku labirints", „Greizie spoguļi" un citās aktivitātēs. Vēl bez savdabīgām disciplīnām būs kopēja iesildīšanās ar Lauri Reiniku, kopā dziedot ziemas neoficiālo himnu "Piko, piko vēl" un mācoties tās īpašos deju soļus. Kā katru gadu, arī šoreiz visas čempionāta aktivitātes būs bez maksas. Disciplīnās varēs startēt individuāli vai grupās – tās veidotas dažāda vecuma un interešu cilvēkiem.

Sinoptiķi prognozes liecina – vidējā temperatūra sestdien varētu būt -13 grādi. Līdz ar to Pikošanās čempionāta organizētāji aicina cilvēkus ģērbties piemēroti laikapstākļiem. "Pasākumā būs daudz fizisko aktivitāšu ne tikai dalībniekiem, bet arī faniem. Dalībnieki varēs sasildīties ar siltu tēju. Tajā pašā laikā iesakām apmeklētājiem izvēlēties siltas un atbilstošas ziemas drēbes – ņemiet līdzi vairākus pārus cimdu, šalli un siltu cepuri!" saka Gunta Jurča, Actimel zīmola vadītāja Baltijas valstīs un viena no pasākuma iniciatorēm.

No Rīgas centra kursēs bezmaksas transports

19. janvārī par godu trešajam Latvijas Pikošanās čempionātam Rīgas dome piedāvā pasākuma apmeklētājiem izmēģināt jaunāko un garāko tramvaju Rīgā, dodoties uz Latvijas Pikošanās sacensībām 2013. Tramvajs izbrauks no pieturvietas „Stacijas laukums" plkst. 10.30. Beidzoties pasākumam, tramvajs uzņems pasažierus un izbrauks no pieturvietas „Mežaparks" (pie Zoodārza) plkst. 16.00. Rīgas dome lūdz ņemt vērā, ka jaunais tramvajs 19. janvārī kursēs ekspreša statusā, t.i., neapstājoties pieturvietās (tikai galapunktos).

Kopējais jaunā, 41 metra garā 4 sekciju zemās grīdas tramvaja Škoda 15T1 maksimālais pasažieru vietu skaits ir 432 cilvēku. 19. janvārī tramvajs veiks savu pirmo izmēģinājuma braucienu, pārvadājot trešā Latvijas Actimel Pikošanās čempionāta dalībniekus.

Par Pikošanās čempionātu

Actimel kopā ar mūziķi Lauri Reiniku aicina ģimenes ar bērniem piedalīties trešajā Latvijas Pikošanās čempionātā, kas šogad notiks 19. janvārī Mežaparka atrakciju kompleksā „Rīgas Sniega parks". Sportiskās disciplīnas būs bez maksas un paredzētas gan bērniem, gan pieaugušajiem, turklāt dalībnieki varēs startēt individuāli vai komandās. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja iemācīties neoficiālās ziemas himnas „Piko, piko vēl!" vārdus un deju soļus kopā ar Lauri Reiniku, kā arī brīvākos brīžos nobaudīt karstu tēju un Actimel dzērienus. Dalībnieki laipni aicināti reģistrēties vietnē Actimel oficiālajā lapā portālā Draugiem.lv (draugiem.lv/ actimel) vai pasākuma norises vietā 19. janvārī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV