Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Universitāte gatavojas 71. zinātniskajai konferencei

EasyGet.lv, 23.01.2013. 15:12

Latvijas Universitātē no 24. janvāra līdz 7. martam norisināsies ikgadējā zinātniskā konference, kas aptver visdažādākās zinātnes nozares, sākot ar bioloģiju un beidzot ar teoloģiju. Universitātes zinātnieki, docētāji, studenti un viesi konferences ietvaros nolasīs vairāk nekā 1700 referātu. No tiem – 819 dabaszinātnēs, 563 sociālajās zinātnēs, 319 humanitārajās zinātnēs, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Konference tiks atklāta ar plenārsēdi „Latvijas ekonomika pasaules ceļos" otrdien, 5.februārī, plkst. 12.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulv. 19.

Tajā ievadvārdus teiks Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks. Ar priekšlasījumu „Latvija un Eiropas Savienība: ģeopolitiskās un ekonomiskās perspektīvas" uzstāsies Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Pēc viņa par tēmu „Russia in the XXI century: Results and Challenges" (Krievija XXI gadsimtā: sasniegumi un izaicinājumi) runās banku grupas „Alfa Bank" direktoru padomes priekšsēdētājs Pēteris Avens.

Plenārsēdi būs iespējams vērot tiešraidē Latvijas Universitātes portālā: http://www.lu.lv/tiesraide/

Konferences darbs organizēts 10 plenārsēdēs un 150 sekciju sēdēs. Tās ietvaros tiks lasīti referāti bioloģijā, ģeogrāfijā, fizikā, ķīmijā, teātra zinātnē, matemātikā, astronomijā, pedagoģijā, filoloģijā u. c. zinātņu nozarēs.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu zinātnieku, docētāju, studentu un viesu starpā, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām.

Latvijas Universitātes zinātniskās konferences notiek kopš 1945.gada.

Ikviens interesents aicināts piedalīties konferences pasākumos!

Konferences norises plāns un papildu informācija pieejama Latvijas Universitātes portālā: http://www.lu.lv/lu-konference/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV