Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Atklāta skolēnu pieteikšanās Ēnu dienai

EasyGet.lv, 23.01.2013. 16:51

Šodien atklāta skolēnu pieteikšanās ikgadējai karjeras akcijai – Ēnu diena. Šobrīd jau 438 Latvijas organizācijas, valsts iestādes un uzņēmumi ir pieteikuši dalību Ēnu dienā un gatavojas 13. februārī vērt durvis zinātkāriem 1. – 12.klašu skolēniem, lai dotu iespēju jauniešiem izzināt visdažādāko profesiju darba ikdienu un palīdzētu izvēlēties sev atbilstošu nākotnes profesiju.
Atklāta skolēnu pieteikšanās Ēnu dienai

Ēnu dienas akcija ir iespēja jaunietim jau skolas laikā saprast, vai izvēlētā profesija ir viņam piemērota, un nepastarpināti izzināt, kas jāapgūst, lai nākotnē kļūtu par lielisku izvēlētās profesijas speciālistu.

„Pirms Ēnu dienas nekad nebiju līdz galam izpratusi, kāds ir valdes locekļa darbs, taču pēc Ēnu dienas to lieliski saprotu. Ēnu diena sniedz vienreizēju iespēju vienas dienas laikā pārliecināties par konkrētā darba izvēli nākotnei. Esot tik tuvu sen izsapņotajai profesijai, pamanām arī darba negatīvās puses. Ēnu dienas ietvaros ir dota iespēja ne vien vērot konkrētu profesiju, bet arī iepazīties ar uzņēmumu no iekšienes," uzsver Swedbank valdes locekļa un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Daniila Ruļova aizvadītā gada ēna Signe Pētersone.

Biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Young Enterprise Latvija Ēnu dienu organizē jau trīspadsmito gadu. „Pērn akcijā piedalījās 423 Ēnu devēji, bet šogad Ēnu dienai reģistrējušās jau 438 valsts iestādes, organizācijas, uzņēmumi un to filiāles, un vakanču pieteikšana vēl turpinās. Ņemot vērā jauniešu lielo interesi par akciju, esam nolēmuši pagarināt Ēnu devēju reģistrēšanu vēl divas dienas – līdz 25.janvāra darba dienas beigām. Īpaši aicinām aktivizēties pašvaldības un uzņēmumus reģionos, kur šobrīd ir vismazākais pieteikto vakanču skaits – Talsos, Jēkabpilī, Ventspilī, Rūjienā, jo jaunieši ir ieinteresēti piedalīties akcijā dažādos reģionos, ne tikai Rīgā," aicina JA-YE Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Šobrīd aktuālajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā ir pieteiktas ap 50 vakancēm, ko iesakām īpaši izmantot, lai tuvāk iepazītu jaunāko tehnoloģiju un profesiju iespējas, jo šī ir strauji augoša nozare. ES prognozes liecina, ka 2015. gadā Eiropā IKT draud nopietns profesionāļu trūkums – līdz pat 700 000 speciālistu, un tas nozīmē – šajā jomā nākotnē būs darbs un daudzi uzņēmumi lūkosies pēc kvalificētiem darbiniekiem.

Dalību Ēnu dienā apstiprinājuši arī Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš, LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ministri un Saeimas deputāti, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis un citu lielu uzņēmumu un iestāžu vadītāji.

Lai pieteiktos Ēnu dienas vakancēm, skolēnam jāreģistrējas vortālā enudiena.lv. Pēc piereģistrēšanās jaunietis var izvēlēties trīs saistošākās vakances, pieteikumā norādot savu motivāciju ēnot konkrēto profesiju un pieteikuma prioritāti (1, 2 vai 3). Skolēnu pieteikumi Ēnu dienas vakancēm tiks pieņemti līdz 30.janvārim, bet līdz 5. februārim uzņēmumi apstiprinās izvēlētās „ēnas". Jaunieši, kuri nebūs tikuši uz izvēlētajām vietām, līdz pieteikšanās noslēgumam varēs no jauna pieteikties citām vakancēm. Konkursa rezultātus skolēni varēs redzēt savā enudiena.lv profilā. Sekot līdzi Ēnu dienas aktualitātēm iespējams www.draugiem.lv/smu.

Piedalīties karjeras izglītības akcijā „Ēnu diena 2013" aicina biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Young Enterprise Latvija, sadarbībā ar Swedbank. Informatīvu atbalstu akcijai sniedz portāls www.draugiem.lv, ziņu portāls tvnet.lv, 1188.lv, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociācija (LIKTA), e-klase.lv, Radio 1, Kurzemes radio un SPIN FM.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV