Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Pasaules sienas" izveidei savākti 12 630 lati

LETA, 21.05.2007. 10:00

Aprīlī projektam "Pasaules siena" pievienojušies 2637 dalībnieki un ieņēmumi bijuši 12 630 lati.
"Pasaules sienas" izveidei savākti 12 630 lati
Projekta izdevumi aprīlī bijuši 2871 lats.

Jau ziņots, ka projekta gaitā kādā no Latvijas rajoniem iecerēts radīt 47 hektārus lielu parku, kurā uz 272 granīta sienu rindām paredzēts iegravēt 1% jeb 65 miljonu pasaules iedzīvotāju datus. Parku idejas autori vēlas izveidot par "astoto pasaules brīnumu".

Plānots, ka uz granīta sienu rindām iegravēs vārdu, uzvārdu, dzimšanas datumu un pilsētu. Iecerēts, ka šim mērķim 65 miljoni cilvēku reģistrēsies mājaslapā "walloftheworld.org" par samaksu - pieciem eiro (3,51 latu), kas segs būvniecības un projekta izmaksas.

Idejas autori uzskata, ka šāda parka izveide būs unikāls precedents cilvēces vienotības apliecinājumam un simbols cilvēces vienotībai.

Parka vizuālo koncepciju un arhitektūras daļu uzlabos starptautiski atzīts arhitektu birojs, ko izraudzīsies starptautiskā arhitektu konkursā, bet celtniecību veiks un vadīs starptautiskā konkursā izvēlēta būvniecības kompānija.

Plānots, ka parka būvniecību sāks, kad būs reģistrēti divi miljoni dalībnieku. Līdz tam laikam vismaz 50% ienākumu katru mēnesi tiks uzkrāti būvniecības depozītkontā, ko uzraudzīs Latvijas Sarkanais Krusts.

Ja trīs gadu laikā projektā nereģistrēsies divi miljoni dalībnieku, depozītkontā uzkrāto naudu nodos Sarkanā Krusta rīcībā kā labdarības ziedojumu, norādīja Līpenītis.

Parka atklāšanas brīdī 10% projekta kopējās peļņas iecerēts ziedot labdarībai - mērķiem, ko izvēlēsies sabiedrība.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV