Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pasniegs Latvijas Universitātes Gada balvas

EasyGet.lv, 30.01.2013. 12:02

Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā piektdien, 1.februārī, plkst. 10.00 notiks LU darbinieku sapulce. Tajā ziņojumu lasīs LU rektors profesors Mārcis Auziņš un tiks pasniegtas LU Gada balvas – LU balva par sasniegumiem zinātnē, LU Gada darbinieks, LU zinātnes komunikācijas balva „Mēneša pētnieks", Gada skolotājs un Gada skolas direktors, informē LU Preses centrs. Tās tiek piešķirtas reizi akadēmiskajā gadā.

LU balva par sasniegumiem zinātnē

LU balvas par sasniegumiem zinātnē mērķis ir sekmēt LU stratēģijas izpildi virzībā uz zinātnes universitātes statusu. Balvu piešķir individuāliem pretendentiem no LU struktūrvienību un LU aģentūru zinātnisko institūtu personāla.

Balva tiek piešķirta šādās nominācijās:

par zinātniskās skolas izveidošanu; par oriģināla pētījuma rezultātiem; par izcilu promocijas darbu; par jaunas zinātnieku grupas izveidošanu.

LU Gada darbinieks

Apbalvojumu piešķir LU darbiniekiem, kuri nav no akadēmiskā personāla, ir veicinājuši LU studentu, darbinieku vai sadarbības partneru apmierinātību un darbā apliecinājuši tādas vērtības kā, piemēram, studentu, darbinieku vai sadarbības partneru vēlmju īstenošana un rezultātu sasniegšana, elastība un radoša pieeja darbam.

Gada skolotājs un Gada direktors

Balvu skolotājiem un skolas direktoram LU piešķir, lai izceltu un atbalstītu tos Latvijas skolu skolotājus un direktorus, kas devuši ievērojamu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā studijām LU.

LU zinātnes komunikācijas balva „Mēneša pētnieks"

Balvas mērķis ir popularizēt zinātnisko darbību un pētniekus LU, kā arī skaidrot šī darba nozīmību plašākai sabiedrībai un godināt izcilākos pētniekus, kas ar savu zinātnisko darbību spēj aizraut arī plašāku auditoriju. Balvas pretendenti ir pētnieki, ar kuriem iepriekšējā gada laikā publicētas intervijas LU portālā rakstu ciklā „Mēneša pētnieks", kurās viņi stāsta par sevi, savu zinātnisko un pedagoģisko darbu. Balvas ieguvēju nosaka portāla lasītāju un žūrijas balsojums.

LU Gada balvu atbalsta „Nordea" banka.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV