Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Radio NABA jauns raidījums par vidi un cilvēkiem

EasyGet.lv, 31.01.2013. 12:15

Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) pirmdien, 4.februārī, no plkst. 18.00 līdz 19.00 ēterā skanēs jauns raidījuma „Zāle", kurā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas skar vidi un cilvēku, informē Latvijas Universitātes Preses centrs. Raidījums būs dzirdams divas reizes mēnesī pirmdienās.

Dzīves ritms mūsdienās kļūst aizvien straujāks un straujāks.

· Uz kurieni tas mūs visus ved?
· Vai uz progresu?
· Vai varbūt uz ekoloģisko katastrofu?

Mūsdienu cilvēks ir pieradis pie daudzām ērtībām, kas pat sapņos nerādījās cilvēkiem pirms simts un vairāk gadiem.

· Vai cilvēks ir kļuvis laimīgāks?
· No kā mēs atsakāmies un ko patiesībā upurējam, lai dzīvotu tā, kā dzīvojam?
· Vai planēta Zeme kādā brīdī nenoskurināsies, nokratot mūs no sevis kā apnikušus kukaiņus?

Par šo un vēl citiem jautājumiem, kas skar vidi un mūs, cilvēkus, klausies radioraidījumā „Zāle".

Raidījumu vadīs: Madara Peipiņa, Ieva V., Māris Portugālis, Sanita Rībena.

Raidījums „Zāle" ir pirmais raidījums no tiem, ko visaugstāk novērtēja radio raidījumu konkursa žūrija. Konkursu 2012.gada rudenī bija izsludinājusi LU Studentu padome sadarbībā ar LU radio NABA un LU Sabiedrisko attiecību departamentu. Pieteikumi tika vērtēti trīs posmos: sākotnēji pēc iesūtīto pieteikumu satura, uz otro kārtu aicinot veiksmīgāko ideju autorus (pārrunas klātienē), bet trešajā posmā tika vērtēts darbs studijā, veikti demo ieraksti un pārbaudītas runas prasmes.

Raidījuma e-pasts: zale@radionaba.lv

Raidījums tiek veidots sadarbībā ar biedrību „homo ecos:", kas apvieno domubiedrus, lai saprotamā veidā uzrunātu plašu sabiedrību un piedāvātu risinājumus līdzsvarotai un ilgtspējīgai attīstībai, nekaitējot mūsu planētai.

Par LU radio NABA

Radio NABA ir nekomerciālās mūzikas radio stacija, kas pirmo reizi ēterā izskanēja 2002.gada 1.decembrī. Tā ir tapusi ar LU un Latvijas Radio atbalstu kā Latvijas radio 5.kanāls un ir dzirdama galvaspilsētā un 100 km rādiusā ap to 93,1 FM frekvencē. Radio stacijas darbība ir vērsta uz to, lai paplašinātu klausītāju dzirdes un redzesloku, aplūkojot dažādas kultūras nozares visās tās radošajās izpausmēs.

LU radio NABA: http://www.naba.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV