Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sestdien Rīgas centrā notiks brīvdabas karnevāls

EasyGet.lv, 12.02.2013. 13:38

16. februārī Bastejkalnā ikviens aicināts ļauties jautrai noskaņai un ziemas priekiem pirmajā ziemas karnevālā Rīgas Ziemošanās. Bastejkalnā tiks izbūvēta Lattelecom optiskā ātruma trase – garākais un ātrākais nobrauciens, kuram tiek vests speciāls pilsētas nobraucienu segums no Itālijas. Ziemošanās viesus priecēs vēl vairāk nekā desmit dažādas atrakcijas un iespējas laimēt balvas.

Pasākums notiks no vieniem dienā līdz desmitiem vakarā. Visas atrakcijas un izklaides būs pieejamas bez maksas.

Azartiski noskaņotie karnevāla viesi varēs hokeja laukumā pārbaudīt vārtsarga veiklību, sacenšoties ātrumā velt bumbu augšup Bastejkalnā un doties slēpju distancē. Veiklību mazi un lieli varēs pārbaudīt Rīgas labirintā un dodoties skursteņslauķa pārbaudījumu ceļā. Savukārt Lielā Kristapa Tēvu stafete būs sportiska nodarbe visiem tēviem un viņu atvasēm.

Karnevāla galvenais temats būs Rīgas simboli, tāpēc ikviens uz Ziemošanās pasākumu aicināts ierasties dažādu Rīgas simbolu maskās vai masku tērpos un līdzi ņemt arī ziemas šļūcamrīkus, ko Bastejkalnā varēs īpaši izgreznot un uzreiz arī iemēģināt. Kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas topošajām modes māksliniecēm īpašās meistardarbnīcās varēs izgatavot arī maskas.

Lai noskaidrotu populārākos simbolus, jau nedēļu notiek balsojums mājaslapā www.riga2014.org un sociālajos kontos. Karnevāla dienā Lattelecom Bastejkalnā nodrošinās WIFI un iespēju par Rīgas simboliem nobalsot arī pasākuma laikā. Lattelecom teltī varēs dziedāt karaoke un laimēt ceļojumu ar prāmi visai ģimenei.

Balsojuma populārākie simboli kļūs par atraktīviem Bastejkalna norišu viesiem, pie kuriem varēs izpildīt lēcienu profesionāla fotogrāfa kameras priekšā un tādējādi iegūt jauku piemiņu no Ziemošanās pasākuma.

Ar ekstrēmiem kalnu slēpošanas un snovborda paraugdemonstrējumiem pasākuma viesus priecēs freeski komandas „Rīgas Bende" dalībnieki.

Mazākie karnevāla viesi tiks gaidīti Rīgas stāstu teltī, kur, sildoties un malkojot tēju, varēs klausīties izdevniecības „Liels un mazs" grāmatu lasījumos, ar kuriem priecēs aktieri Līga Zeļģe un Valdis Vanags. Vakarpusē jaunākajos dzejoļos un stāstos par Rīgu aicinās ieklausīties Jānis Rokpelnis, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Rihards Bargais, Ingmāra Balode un citi zināmi un daudzsološi dzejnieki un literāti. Ziemošanās noslēgsies ar ziemas balli.

„Rīgas Ziemošanās 2013" organizē Ideju Institūts un UNTITLED productions, kopā ar Rīga 2014 un galveno partneri Lattelecom, un šis ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem. Plašāka informācija par gaidāmo pasākumu un Rīgas ziemošanās simbola balsojumu www.riga2014.org/ziemosanas2013.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV