Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ķīpsalā notiks izglītības izstāde „Skola 2013"

EasyGet.lv, 19.02.2013. 12:57

Vēl tikai nepilnas divas nedēļas, kad durvis vērs gada nozīmīgākais izglītības pasākums – 19. starptautiskā izglītības izstāde "Skola", kas no 28. februāra līdz 3. martam notiks Starptautiskajā Izstāžu centrā Ķīpsalā, informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Ķīpsalā notiks izglītības izstāde „Skola 2013"

"„Skola 2013" ir noderīgs un lielisks pasākums, kas topošajiem studentiem vienuviet ļauj iegūt aktuālāko informāciju par studiju programmām, uzņemšanas noteikumiem, studentu dzīvi un citiem interesējošiem jautājumiem, konsultēties gan ar pieredzējušiem pasniedzējiem, gan ar atsaucīgiem augstskolu darbiniekiem un studentiem. Izstādes apmeklētājus sagaida arī dažādas interesantas aktivitātes, konkursi un prezentācijas," stāsta izstādes "Skola 2013" projekta vadītājs Valts Jirgensons.

Izstādē piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieku no 11 valstīm – Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Vācijas, Kanādas, ASV, Dānijas, Lielbritānijas, Izraēlas un Nīderlandes –, kas iepazīstinās ar sevi un sniegs visaptverošu informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām, kā arī dažādiem mācību kursiem.

Latvijas augstskolas gaida topošos studentus

Izstādē plaši pārstāvētas būs Latvijas augstskolas, universitātes un koledžas, kas prezentēs dažādas studiju programmas gan latviešu, gan angļu valodā. Topošie studenti varēs uzzināt par uzņemšanas kārtību un noteikumiem augstskolās, budžeta vietām, izglītības iestāžu ārpusstudiju aktivitātēm, apmaiņas studijām ārzemēs utt.

Savas studiju programmas prezentēs Daugavpils Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Banku augstskola, Rīgas Ekonomikas augstskola, Biznesa augstskola "Turība", Ekonomikas un kultūras augstskola, Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola, Rēzeknes Augstskola, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija un daudzas citas izglītības iestādes.

Rīgas Stradiņa universitātes studenti interesentiem sniegs jaunāko informāciju par medicīnas, veselības aprūpes un sociālo zinātņu studiju programmām. Stendā tiks izmantota skārienjutīga projekcija uz sienas, kas ļaus ikvienam tikai ar vienu rokas pieskārienu atvērt un uzzināt studiju programmu perspektīvas.

Rīgas Tehniskās universitātes studenti un mācībspēki izstādes apmeklētājus informēs par dienas, vakara un neklātienes studiju norisi, uzņemšanas noteikumiem un visu līmeņu studiju programmām, ko var apgūt astoņās RTU fakultātēs, RTU Lietišķās valodniecības institūtā, RTU Rīgas Biznesa skolā un RTU filiālēs Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī.

Latvijas Universitātes stendā būs pārstāvētas visas trīspadsmit fakultātes, un ikviens varēs aprunāties ar Latvijas Universitātes studentiem un saņemt dažādu zinātņu nozaru ekspertu – pasniedzēju atbildes uz saviem jautājumiem.

Vidzemes Augstskola izstādē iepazīstinās ar koledžas, bakalaura, maģistra un doktora studiju programmām biznesa, informācijas tehnoloģiju, inženierzinātņu, komunikācijas un žurnālistikas, politoloģijas un tūrisma studiju virzienā.

Biznesa augstskolas „Turība" stendā varēs iepazīt vairāk nekā 20 studiju programmas uzņēmējdarbības vadībā, jurisprudencē, starptautiskajā tūrismā, kā arī sabiedriskajās attiecībās.

Rīgas Juridiskā augstskola topošos studentus iepazīstinās ar augstskolas piedāvātajām bakalaura un maģistra studiju programmām, kā arī stāstīs par 2013. gadā plānoto doktorantūras studiju programmu, kas veidota sadarbībā ar Kopenhāgenas Universitāti.

Savukārt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija aicina apmeklēt savu stendu ikvienu, kas nākotnē vēlas kļūt par skolotāju, logopēdu, psihologu vai organizācijas vadītāju.

Izglītības iespējas ārzemēs

Ja apsver iespēju savas izglītības gaitas turpināt ārzemēs, tad izstāde „Skola 2013" būs īstā vieta, kur uzzināt jaunāko un aktuālāko informāciju par studiju iespējām tādās valstīs kā Igaunija, Dānija, Lielbritānija, ASV, Kanāda u. c.

Igaunijas augstskolu pārstāvji stāstīs par studiju iespējām lielākajās Igaunijas augstskolās, kurās var apgūt dažādas aizraujošas studiju programmas – filmu mākslu, ainavu arhitektūru, uzņēmējdarbību, kora diriģēšanu, tehnoloģiju pārvaldības, animāciju, datorzinātnes un daudzas cita programmas.

Kanādas vēstniecība Latvijā sniegs informāciju par studiju un darba iespējām Kanādā, ļaujot iepazīties ar vairāk nekā 10 000 programmām, ko piedāvā 95 Kanādas universitātes, un 8000 programmām, ko piedāvā 150 koledžas. Ikviens varēs atrast sev piemērotāko studiju programmu!

Education Centre DURBE stendā apmeklētāji varēs iepazīsties ar izglītības iespējām Dānijā, Lielbritānijā un ASV, uzzinot par bezmaksas un maksas augstākās izglītības iespējām šajās valstīs.

Savukārt DRH Lindersvold skola piedāvās iespēju mācīties Dānijā un iegūt bakalaura grādu pedagoģijā, lai pēc tam iegūtās akadēmiskās zināšanas pielietotu brīvprātīgo darbā Āfrikā.

Atraktīvas prezentācijas, konkursi un balvas

Visas izstādes dienas „Skola 2013" dalībnieki piedāvās ne mazums aktivitāšu, prezentāciju, konkursu un jautrību ikvienam izstādes apmeklētājam.

Kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem tehniskās jaunrades darbnīcās apmeklētāji varēs atklāt ungāru arhitekta Erno Rubika izgudrotā kubika rubika salikšanas mākslu un likt lietā radošo talantu un fantāziju, lai radītu ko jaunu.

Biznesa augstskolas „Turība" stenda apmeklētāji varēs apskatīt īstu tiesas zāli un inscenētu biznesa inkubatoru, izveidot un savā īpašumā iegūt ID karti ar īstiem pirkstu nospiedumiem, kā arī tikties ar uzņēmēju miljonāru.

Banku augstskola skolēnus aicinās piedalīties konkursā „Atrodi naudu!" un laimēt atlaidi studiju maksai, kā arī izkalt pašiem savu monētu.

Rīgas Juridiskās augstskolas stendā ikviens skolēns bez maksas varēs uzrakstīt un nosūtīt pastkarti pats sev, kuru saņems neilgi pirms vidusskolēnu lielākā izaicinājuma – noslēguma eksāmeniem.

Ventspils Jaunrades nama planetārijs demonstrēs videoieskatu par planetārijā piedāvātajām 3600 filmām, kuras ļauj ienirt zemūdens pasaulē un kosmosa dzīlēs, uzzināt par teleskopa vēsturi un Visuma attīstības noslēpumiem.

Tāpat izstādes apmeklētājus priecēs „Skola 2013" draugi – radio „SPIN FM" un „OKarte". Atraktīvie radio „SPIN FM" jaunieši – Ralfs, Ligita, Nauris, Linda un Mikus – atklās ne tikai savas radiodīdžeju prasmes, bet arī iesaistīs izstādes apmeklētājus dažādās aktivitātēs. Savukārt „OKarte" pārsteigs ar interesantām atrakcijām, balvām un vairākiem speciāliem piedāvājumiem.

Konkurss „Jaunais profesionālis 2013"

Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs izstādes "Skola 2013" laikā jau piekto reizi organizē Latvijas profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo profesionālās meistarības konkursu "Jaunais profesionālis 2013", kurā šogad piedalās 300 Latvijas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi.

Konkursa aktivitātes un paraugdemonstrējumi sniegs priekšstatu par profesionālajās izglītības iestādēs apgūstamajām profesijām un dažādu nozaru jaunākajām tehnoloģijām. Konkursu aktivitātes notiks visas izstādes dienas no 28. februāra līdz 3. martam. Konkursa uzvarētājus apbalvos 3. martā plkst. 15.00.

Izstādi "Skola 2013" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola

Izstādes "Skola 2013" darba laiks: 28. februāris–2. marts 10.00–18.00, 3. marts 10.00–17.00. Biļešu cenas: pieaugušajiem – Ls 3, skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – Ls 2,50, grupām (10+) – Ls 2. Ar izstādes "Skola 2013" ieejas biļeti bez maksas var apmeklēt "Latvijas Grāmatu izstādi 2013".

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV