Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ziemā ar velosipēdu pārvietojas 10% ikdienas riteņbraucēju

EasyGet.lv, 25.02.2013. 12:08

Aptuveni 10% rīdzinieku, kas vasarā velosipēdu izmanto kā ikdienas transporta līdzekli, to turpina darīt arī ziemā, pat -10C salā, liecina Latvijas Riteņbraucēju apvienības 22. februāra rītā pie Vanšu tilta rīkotās velosipēdistu skaitīšanas dati.
Ziemā ar velosipēdu pārvietojas 10% ikdienas riteņbraucēju

Ja vasarā darbadienās stundas laikā no 8 līdz 9 rītā Vanšu tiltu šķērso aptuveni 390 riteņbraucēju (pērn jūnijā fiksēti 398, bet septembrī - 384), tad 22. februāra rītā tika saskaitīti 38 braucēji.

Lai nodrošinātu iespēju ne tikai saskaitīt braucējus, bet arī ar tiem aprunāties, noskaidrot velobraukšanas ieradumus, Latvijas Riteņbraucēju apvienība akciju rīkoja kopā ar tās dalīborganizācijām - SIA Velokurjers, Policistu velobiedrību, kafejnīcām Miit un Innocent cafe, kas dalīja atstarotājus, nodrošināja braucējiem gan atspirdzinošus dzērienus, gan informatīvos materiālus par velosatiksmi Rīgā.

Sarunas ar riteņbraucējiem atklāja, ka ikviens no tiem ikdienā ziemā ar velosipēdu nobrauc vidēji 20 kilometrus, pamatā uz darbu vai mācību iestādi. Citus transporta līdzekļus izmanto vien dažas dienas ziemā, kad īpaši slikti braukšanas apstākļi.

Ziemā velosipēdu kā ikdienas transporta līdzekli pamatā izmanto vīrieši - no pusotras stundas laikā no 8:00 līdz 9:30 saskaitīts 51 braucējs, tikai 7 bija sievietes.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV